Cererea pentru instalările de aparate de aer condiționat a scăzut la jumătate în Iași comparativ cu anul 2019. Odată cu începutul lunii august, solicitările au scăzut semnificativ, valul cel mai mare fiind în luna iulie. Ieșenii achiziționează aparate de aer condiționat în general ieftine, majoritatea până în suma de 1.300 lei

În această lună, cererea pentru instalarea aparatelor de aer condiționat în Iași a scăzut comparativ cu luna iulie, dar și față de luna august a anului trecut. Firmele care prestează astfel de servicii au avut cele mai multe solicitări de la jumătatea lunii iunie până la începutul lunii august. Ieșenii au vânat ofertele la aparatele de aer condiționat în mediul online, cei mai mulți au preferat produsele care nu depășesc 2.000 de lei.

„Față de luna august 2019, în acest an a scăzut cererea la aparatele de aer condiționat cu 20 la sută. Per total, în aceste luni (mai – august) au scăzut cu aproximativ 50 la sută față de anul trecut. De la jumătatea lunii iunie până la sfârșitul lunii iulie au fost cele mai multe cereri. Într-o săptămână aveam câte 20 de cereri, pe care le onoram în cel mult 5 zile din momentul contactării. Dacă luna august va fi călduroasă, ne așteptăm să avem cereri”, a declarat Claudia Cârdeiu, manager resurse umane la Rotherm.

Luna iulie a fost cea mai aglomerată pentru firmele din Iași care instalează aparate de aer condiționat

Valul cel mai mare de cereri a trecut odată cu luna iulie. De la începutul lunii august, solicitările au scăzut, dar dacă temperaturile vor fi ridicate, proprietarii firmelor din domeniu se așteaptă la o creștere a cererii pe piața ieșeană. De altfel, odată cu luna august începe și perioada concediilor și astfel scade și cererea pentru aceste servicii.

„Suntem 5 echipe la noi în firmă, iar în luna iulie am putut cu greu să acoperim toate cererile, deși ne mișcăm cel mai rapid. Luam comenzi pe care le onoram și peste 3 săptămâni. Odată cu luna august am început să terminăm să rezolvăm cererile, în sâmbăta aceasta terminăm toate comenzile, depinde câte vor mai fi în aceste zile. Ieșenii pleacă în concediu în luna august. Oamenii preferă să își cumpere singuri aparatele de aer condiționat, fiindcă sunt în căutare de produse ieftine, până în 2.000 de lei, iar mulți au prins oferte de produse la 1.000 de lei. Pentru calitate premium, ieșenii aleg să comande aparate de aer condiționat din București”, a povestit Andrei Agache, reprezentantul unei firme de montaj de aparate de aer condiționat din Iași.

„Clienții cumpără cel mai des aparate care ajung să coste cel mult 1.300 de lei”

În timp ce unele firme au resimțit o scădere a solicitărilor în acest an, cei care se ocupă mai mult pe partea de reparații spun că pentru ei situația este similară cu cea din anul trecut.

„Perioada cea mai aglomerată pentru noi în acest an a fost 15 iunie -15 iulie, când am înregistrat o medie de 20 de solicitări pe zi. Nu am putut onora toate solicitările, dar nu pot spune că au scăzut față de anii trecuți numărul de clienți. Depinde și de temperaturi, de perioada când încep să se înregistreze zilele călduroase, atunci încep și cererile pentru instalare de aparate de aer condiționat. Clienții cumpără cel mai des aparate care ajung să coste cel mult 1.300 de lei”, a precizat Florin Lucaci, proprietarul unui service de aparate de aer condiționat din Iași.

Pe site-urile magazinelor se găsesc aparate de aer condiționat care pot costa între 1.000 și 5.000 de lei.

Articolul Mai puțini ieșeni și-au instalat aparate de aer condiționat față de anul trecut. Cererea a scăzut la jumătate în Iași comparativ cu anul trecut apare prima dată în BZI.ro.