Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că promisiunile Guvernului că nu vor fi făcute cheltuieli publice pentru care nu există resurse, precum pensii, alocații și salarii, au salvat România de la o eventuală retrogradare a ratingului de țară.

”Dacă ne degradează agențiile de rating, care nu ne-au retrogradat, atenție, datorită credibilității angajamentelor privind stoparea cheltuielilor publice pentru care nu există resurse și a unei abordări în favoarea unei creșteri economice sănătoase, bazate pe investiții, pe creșterea productivității, pe creșterea competitivității.” a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a lansat un scenariu apocaliptic afirmând că dacă am fi fost retrogradați de agențiile de rating acest fapt ar fi însemnat impposibilitatea statului de a plăti salariile și pensiile, deoarece statul ar fi nevoit să se împrumute din ce în ce mai scump.

Ludovic Orban: Se poate ajunge în situația în care nu se vom mai putea plăti nici pensii, nici salarii

”Noi n-am fost retrogradați. Dacă vom fi, ne vom împrumuta din ce în ce mai scump, la un moment dat nu o să ne mai putem împrumuta și la un moment dat nu o să mai putem face față cheltuielilor, se poate ajunge în situația în care nu se vom mai putea plăti nici pensii, nici salarii, nici subvenții, nici investiții, nici cheltuieli sociale, pentru că am crescut prea mult cheltuielile fără să ținem cont de veniturile pe care le previzionam în perspectivă” a subliniat premierul.

Ludovic Orban a mai afirmat că vede oameni politici care ”vorbesc ca o moară stricată” și susțin în continuare creșterea pensiilor cu 40%.

Ludovic Orban, despre meciurile cu spectatori! În ce situație se vor putea desfășura din nou

Ludovic Orban, despre meciurile cu spectatori! În ce situație se vor putea desfășura din nou. Premierul României a discutat despre meciurile cu spectatori și despre faptul că acestea nu se pot organiza în siguranță. Lucrul acesta se întâmplă din cauza galeriilor, unde oamenii nu vor purta mască și nu vor menține distanța socială. Cu toate acestea, a luat în considerare și situația în care într-o localitate nu vor exista cazuri de coronavirus. Astfel, se vor putea organiza meciuri cu spectatori.

”Pericolul mare la fotbal sunt galeriile, sunt foarte greu de controlat. Ei cântă, scandează, nu vor purta mască în galerie. Au un fel de unitate a lor și este greu de controlat o galerie.

Directorul DSP Arad cred că s-a lăsat purtat de valul promovării echipei în Liga 1, nu este o decizie luată la nivel guvernamental. Aceste decizii se iau după niște analize, pe baza unor criterii.

O decizie privind reluarea meciurilor cu spectatori nu poate fi luată descentralizată. Dacă scade numărul de infectări, iar dacă într-o localitate nu există niciun caz, atunci se poate ajunge la desfășurarea meciurilor cu public.”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a anunțat că doar copiii din familiile vulnerabile vor primi măști gratuite. Ludovic Orban, despre meciurile cu spectatori!

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre distribuirea măștilor de protecție pentru copii care provin din familii vulnerabile. Acesta a afirmat că dacă furnizorul nu va respecta termenul de livrare, Guvernul va rezilia contractul. Premierul a menționat că nu toți elevii vor primi măști ci doar cei care fac parte din familii fără posibilități financiare de achiziționare.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am alocat 175 de milioane de euro care sunt destinaţi decontărilor, cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru: achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de dezinfectanţi, substanţe de dezinfecţie.

În pregătirea şcolilor este un paterneriat în care este implicat şi Guvernul, sunt implicare şi autoriăţile locale şi toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asiugăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile”, a declarat Ludovic Orban.

Articolul Ludovic Orban a vorbit despre majorarea pensiilor și alocațiilor apare prima dată în BZI.ro.