Bărbatul care a agresat o femeie în această seară, cu intenția de a o ucide, nu este la prima infracțiune. F. Valeriu, în vârstă de 52 de ani ar fi violat și sechestrat un băiat în urmă cu 21 de ani. În noaptea de 23/24 iunie 1999, un băiețel a fost sechestrat de F. Valeriu în pădurea din vecinătatea triajului Socola. Acesta l-a legat pe copil de mâini şi de picioare cu şireturile de la adidaşii nou cumpăraţi şi i-a îndesat pământ în gură pentru că urletele lui de durere să nu fie auzite. După aceea, timp de mai multe ore l-a violat, după care bestia l-a supus la chinuri groaznice. Andrei, victima lui Valeriu, a fost internat la secţia de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului „Sf. Maria”. Din informațiile pe care le aveau polițiștii, Toader l-a momit pe copil până la bazar, apoi l-a sechestrat ameninţându-l cu un cuţit.

A fost eliberat din Penitenciar pentru că s-a automutilat și nu existau fonduri pentru tratarea sa

Cunoscut și pentru alte tâlhării, a fost reţinut în februarie 1999 şi apoi arestat preventiv, dar a fost eliberat în urma unei automutilări. F. Valeriu şi-a introdus colţul unei furculiţe în coaste şi pentru că Penitenciarul nu a avut bani pentru îngrijirea sub stare de arest a fost eliberat.

„Este un mod aproape sigur prin care cei condamnaţi pot scăpa de puşcărie şi, ajungând pe străzi, comit noi crime”, a remarcat revoltat căpitanul Ioan Josanu, cel care a anchetat cazul.

La scurt timp F. Valeriu a recidivat

După doi ani de la producerea evenimentului, F. Valeriu nu a dat semne că s-a îndreptat câtuşi de puţin. A fost arestat din nou pe 13 iulie 2002 pentru comiterea a două tâlharii. Pe 8 iunie 2002, ziua în amiaza mare, infractorul l-a lovit cu palmele şi pumnii pe Ionel Ichim, care se afla în zona Podul de Piatră, după care i-a sustras acestuia bicicleta Mountain Bike, în valoare de 2,1 milioane lei vechi. La incident a intervenit şi martorul G. Romanov, însă acesta din urmă a fost şi el agresat. În fata anchetatorilor, F. Valeriu nu a recunoscut agresiunea, ci doar că a furat bicicleta.

A doua tâlhărie a avut loc pe data de 27 iunie 2002. Tâlharul l-a acostat pe tânărul A. C. Paraschiv, în dreptul Bisericii Sf. Vineri, după care l-a lovit pe acesta cu piciorul în bărbie şi i-a furat telefonul mobil, în valoare de 2 milioane lei vechi. În urma agresiunii, victimă a avut nevoie de 28 – 30 de zile de îngrijiri medicale, prezentând o fractură de mandibulă. Pe perioada procesului, Paraschiv a solicitat despăgubiri în valoare de 5 milioane lei vechi, suma ce reprezintă telefonul sustras şi cheltuielile de spitalizare.

În această seară, F. Valeriu a vrut să-i taie capul iubitei de faţă cu mama acesteia, după ce a trântit-o lângă o maşină

Scene şocante în această seară la Iași! În zona Galata, o tânără a fost agresată de un bărbat în vârstă de 52 de ani chiar în fața mamei sale. Scenele incredibile au fost surprinse de un participant al traficului. Femeia a fost trântită lângă autoturism. Bărbatul, F. Valeriu avea intenția de a o omorî. Până în momentul în care oamenii legii au ajuns la fața locului, individul agresiv a fugit. În aceste momente, mai multe echipaje de poliție îl caută.

Femeia a fost trasnportată la spital pentru a avea parte de îngrijirile medicale necesare. Nu este pentru prima dată când apar astfel de imagini în care femeile sunt supuse unor violențe greu de imaginat. În urma intervenției prompte a polițiștilor şi activităților operative desfășurate, bărbatul a fost găsit pe raza municipiului Iași și a fost condus la cercetări. Potrivit informațiilor pe care reporterii Cotidianului BZI le dețin, se pare că femeia a avut o relație de concubinaj cu agresorul. Aceștia s-au întâlnit întâmplător în această seară. Din păcate, în urma conflictului, mama tinerei a fost lovită superficial cu cuțitul.

Click aici pentru a vedea imaginile surprinse.

Articolul Individul care a încercat să taie gâtul unei femei în această seară a violat în trecut un copil şi a furat un dosar din Tribunalul Iaşi – Exclusiv, Galerie Foto, Video apare prima dată în BZI.ro.