Momente dramatice la Centrul de Plasament C.A. Rosetti au fost confirmaţi pozitivi la infectarea cu COVID-19. Se pare că, în această dimineaţă, la Centrul de Plasament C.A C.A Rosetti au mai fost confirmaţi încă 13 copii

13 copii de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti au fost confirmaţi cu COVID

Numărul de persoane infectate din Centrul de Plasament C.A. Rosetti creşte de la o zi la alta. În această perspectivă, pe lângă cei 42 de copii care au fost deja infectaţi, se alătură şi încă 13 copii. Persoanele infectate nu au simptome, copiii fiind asimptomatici. Starea lor de sănătate este una general bună. Cel mai mare focar activ de COVID-19 din Iași este Centrul de Plasament C.A. Rosetti.

În total, în ultimele două săptămâni, DGASPC Iași a depistat 19 angajați și 55 de beneficiari cu coronavirus

Totul a pornit de la o angajată, bucătarul centrului, care a intrat în contact direct cu 5 copii, așa cum au prezentat inițial angajații instituției. Directorul DGASPC Iași, Florin Ion, spunea atunci că, în momentul în care a primit rezultatul testului PCR făcut de bucătar, a izolat cei 5 copii de restul beneficiarilor. Copiii au fost depistați pozitiv la infecția cu COVID-19. Ulterior, 97 de copii și 77 de angajați au fost testați și, din numărul total, 42 de beneficiari și 7 angajați au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus.

Conform datelor obținute de către redactorii BZI, virusul ar fi fost adus în centru din comunitate. Beneficiarii nu au mai părăsit incinta instituției din luna martie, de la declanșarea stării de alertă. Angajații și beneficiarii se testează de două ori pe lună. Se pare că bucătarul Centrului de Plasament a fost prima persoană depistată pozitiv la infecția cu coronavirus. La nivelul centrelor de sub egida DGASPC Iași sunt depistați pozitiv la infecția cu coronavirus 19 salariați și 55 beneficiari. Așa cum spun reprezentanții DGASPC Iași, toți sunt asimptomatici.

Al doilea focar din Iași ca număr de infectări cu COVID-19 a fost la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Peste 600 de persoane, angajați și pacienți, au fost testate

În luna mai, la Spitalul de Neurochirurgie au fost testate 600 de persoane, angajați și pacienți. Dintre acestea, 44 au fost depistate pozitiv la infecția cu coronavirus. Focarul a pornit de la Secția Neurochirurgie II din cadrul unității medicale. Timp de mai bine de două săptămâni, activitatea medicală a fost înghețată. Se primeau doar urgențele, iar cadrele medicale au cerut să fie cazate în căminele studențești puse la dispoziție de Primăria Municipiului Iași.

„Multe cadre medicale nu au avut curajul de a merge acasă. Au stat în spital peste 30 de ore să aștepte rezultatul testelor. Le este frică să nu-și îmbolnăvească familiile, deși acest lucru este relativ. Testul se poate pozitiva ulterior”, spunea Iulian Cozianu, asistentul medical-șef al Spitalului de Neurochirurgie.

Articolul Incă 13 copii de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti au fost confirmaţi cu COVID- 19 EXCLUSIV apare prima dată în BZI.ro.