În comuna Straja, din județul Suceava, au crescut cazurile de infectare cu noul coronavirus!

În comuna Straja din județul Suceava, au fost înregistrate 37 de noi cazuri de COVID-19 de la începutul acestei pandemii.

În comuna Straja, din județul Suceava, au crescut cazurile de infectare cu noul coronavirus!

Rata de infectări la 1.000 de locuitori este de 3,05, ceea ce ar permite instituirea carantinei. Astfel, autoritățile locale au luat măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

În acest mod, în localitatea Straja, măștile au devenit obligatorii în piață și la locul de muncă, în spații închise și la medic. Totodată, în fiecare zi se va face dezinfecţia zonelor aglomerate de pe raza comunei (piaţă, magazine, poştă, dispensar, farmacii, etc.). Activitatea cu publicul a Primăriei a fost limitată între orele 8:30 și 12:00.

Şeful Gărzii Forestiere Suceava, inspectorul şef Mihai Gășpărel, vine la BZI LIVE pentru a vorbi despre tăierile ilegale de lemne şi împăduririle din regiunea Moldovei

Vineri, 7 august 2020, de la ora 11.00, în studioul BZI LIVE, invitatul moderatoarei Roxana Caraiman este şeful Gărzii Forestiere Suceava, inspectorul şef Mihai Gășpărel. În cadrul emisiunii vom afla despre tăierile ilegale de lemne din pădurile din zona Moldovei care sunt semnalate din ce în ce mai des de organizaţiile Non-Guvernamentale. Totodată, şeful Gărzii Forestiere Suceava, inspectorul şef Mihai Gășpărel va vorbi despre planurile de împădurire şi plantari de arbori care vor fi realizate în viitorul apropiat.

De asemenea, vom afla ce se întâmplă cu noile prevederi legislative prin care Direcţia Silvică trebuie să preia în administrare toate pădurile şi ce se întâmplă cu pădurile aflate în administrare privată. La toate aceste întrebări, dar şi la multe alte teme de maxim interes, va oferi răspunsuri în direct, inspectorul şef Mihai Gășpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi.

Câte persoane s-au infectat cu COVID-19 în ultimele 24 de ore!

Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 2.566 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 05.08.2020 (10:00) – 06.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (28 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

44 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.961. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 458 de pacienți.

Articolul În comuna Straja, din județul Suceava, au crescut cazurile de infectare cu noul coronavirus! apare prima dată în BZI.ro.