Liderul Platformei Social Liberale, Ilan Laufer, consideră că, prin numirea lui Vasile Dâncu la șefia Consiliului Național al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu dar și restul conducerii interimare au călcat în picioare statul partidului pe care îl reprezintă. Acesta a folosit ca argument principat Articolul 132 din Statutul PSD care spune că „Consiliul Național al PSD se constituie din următorii membri PSD: parlamentari;

  • președinți și/sau vicepresedinți ai Consiliilor Județene Administrative;
  • ministri și/sau secretari de stat; europarlamentari;
  • primari de municipii;
  • primari de orașe;
  • trei primari de comune pentru fiecare județ, membri ai PSD”.

„Prin numirea lui Vasile Dâncu la șefia Consiliului Național al PSD, Marcel Ciolacu și actuala conducere interimară au călcat din nou în picioare statutul PSD și riscă o cerere de dizolvare a partidului în instanță.

Știu că numirea lui Vasile Dâncu la şefia Consiliului Naţional a provocat tensiuni în înteriorul PSD și că foarte multă lume din PSD este nemulțumită de modul discreționar în care Marcel Ciolacu conduce partidul spre prăpastie. Personal, nu îl cunosc pe domnul Dâncu și inteleg ca este un profesionist, dar cred că este foarte grav modul în care actuala conducere încalcă, în mod repetat, statutul partidului, impunându-și oamenii în funcții pe care nu ar trebui să le ocupe!

Domnule Ciolacu, vă pun la dispoziție articolul din statutul pe care, atât dumneavoastră, cât și conducerea “colectivă”, l-ați încălcat prin numirea nestatutară a domnului Dâncu Vasile.

Statutul PSD: ARTICOLUL 132

Consiliul Național al PSD se constituie din următorii membri PSD: parlamentari;
președinți și/sau vicepresedinți ai Consiliilor Județene Administrative;
ministri și/sau secretari de stat; europarlamentari;
primari de municipii;
primari de orașe;
trei primari de comune pentru fiecare județ, membri ai PSD.

Din câte știu, domnul Dâncu nu îndeplinește niciuna dintre aceste funcții și, prin urmare, nu poate fi nici măcar membru, darămite președinte al Consiliului Național PSD”, a declarat Ilan Laufer.

Ilan Laufer: „Orbane, lasă-ne că ne duci pe toți în prăpastie”

Ilan Laufer, a transmis un mesaj dur la adresa premierului Ludovic Orban. Acesta îl acuză pe prim-ministru de faptul că, sub conducerea sa, 25% dintre românii angajați în mediul privat, au rămas fără locuri de muncă. De asemenea, Ilan Laufer îl consideră pe Florin Cîțu cel mai prost ministru de Finanțe din istoria României și îl încurajează pe Ludovic Orban să nu se mai lase păcălit de acesta.

În încheiere, liderul Platformei Social Liberale îi solicită premierului să renunțe deoarece a avut toate instrumentele necesare pentru a face lucrurile să fncționeze în România, însă nu a făcut nimic constructiv pentru popor.

„ORBANE LASĂ-NE, CĂ NE DUCI PE TOȚI ÎN PRĂPASTIE!

Orbane!!! Sub conducerea ta, 25% dintre românii angajați în mediul privat și-au pierdut locul de muncă de la începutul pandemiei, iar această cifră crește zilnic.

Orbane, nu te mai lăsa păcălit de Florin Cîțu, cel mai slab ministru de finanțe din istoria României!

Orbane, sub conducerea ta, economia României a pierdut peste 7.200 de locuri de muncă zilnic, de la debutul stării de urgenţă şi până pe 15 iulie, iar aceasță cifră va continua să crească odată cu dispariția ajutorului de șomaj.

Orbane, 1 din 4 români care lucrează în mediul privat, și-au pierdut locul de muncă de la începutul pandemiei, iar Cîțu nu a făcut absolut nimic pentru a preveni sau stopa acest fenomen de-a dreptul catastrofal pentru economia românească.

Orbane, lasă-ne! Ai avut toate instrumentele, inclusiv instrumentul numit PSD Ciolacu, la dispoziție pentru a face ceva pentru economia românească dar, din păcate pentru noi, nu ai făcut absolut nimic.

ORBANE LASĂ-NE, CĂ NE DUCI PE TOȚI ÎN PRĂPASTIE”, a declarat Ilan Laufer.

Articolul Ilan Laufer a vorbit despre numirea lui Vasile Dâncu la șefia Consiliului Național al PSD apare prima dată în BZI.ro.