Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Aceasta critică faptul că membrii Executivului nu au testat masiv populația României ci au preferat să „omoare” afacerile din industria HoReCa și nu numai. De asemenea, candidatul PSD la Primăria Bucureștiului a afirmat faptul că România este „singura ţară din Europa” care nu a testat populația asimptomatică așa cum au făcut celelalte țări care au reușit să depășească cu bine pandemia.

„Am preferat să omorâm industria în loc să facem ceea ce au făcut state serioase care au avut grijă de cetăţeni. Germania a testat masiv. Franţa, Belgia, aceste ţări au avut grijă de toţi cetăţenii, inclusiv de cei care erau contaminaţi şi de cei care nu prezentan simptome.

Industria Hora şi Horeca sunt cele mai afectate, dar este curios şi paradoxal cum în întreaga Europă funcţionează terasele, lumea se cazează la hotel când merge în vacanţa, iar la noi explicaţia guvernanţilor e că avem un număr ridicat de persoane infectate”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a afirmat că Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a opus testării populaţiei pentru SARS-CoV-2.

„Ministerul Sănătăţii s-a opus. Interesul a fost să existe un centru unic de comunicare a cifrelor şi dacă Primăria ar fi fost lăsată să testeze, automat ar fi putut fi comparate rezultatele. (…) S-a ajuns în această situaţie critică din cauza faptului că nu s-a testat. Sunt români care se tem că nu mai au ce să pună pe masă copiilor şi să nu-şi mai poată plăti ratele”, a menţionat primarul general.

Gabriela Firea atacă afirmația premierului privind încrederea oamenilor în partide: ”La alegerile locale, oamenii nu aleg partide, sigle, aleg nişte cetăţeni”

Gabriela Firea arată cât de greșit este ceea ce Ludovic Orban a afirmat, și anume faptul că PNL și USR-PLUS beneficiază de o încredere de 55% în București.

„Nu urmează alegeri parlamentare, deci în proporţie de 70% contează omul, candidatul. La alegerile locale, oamenii nu aleg partide, sigle, aleg nişte cetăţeni. Este iraţional ce transmit partidele, se lauda dl Orban ca dl Dan are 55%, zicea că aproape 30% PNL cu aproape 25% USR… Ne bizuim şi pe echipa politică, dar niciun bucureştean nu va vota la primărie câteva sigle de partid împreunate”, a declarat Gabriela Firea

Afirmația lui Ludovic Orban. Gabriela Firea atacă afirmația premierului

Duminică, atunci când premierul României a fost întrebat care sunt șansele alianței PNL-USR-PLUS de a câștiga primăriile din București, acesta a oferit următorul răspuns:

PNL e primul partid din București, USR-PLUS e al doilea partid din București ca încredere și intenție de vot. Împreună totalizăm aproximativ 55% din opțiunile alegătorilor. Campania noastră e foarte clară, foarte simplă. Ne adresăm bucureștenilor și, evident, alegătorilor pentru a-i determina în primul rând să iasă la vot. E o miză uriașă să eliberăm Bucureștiul de dominația incompetenței și corupției PSD-iste și să voteze cu candidații noștri și, la listele de consilieri generali sau consilieri locali, cine e cu PNL votează cu PNL, cine e cu USR-PLUS, votează cu USR-PLUS”.

Articolul Gabriela Firea consideră că Guvernul Orban a preferat să „omoare” industria HoReCa, în loc să testeze masiv populația apare prima dată în BZI.ro.