Filiala județeană PRO România Iași și-a lansat ieri, 2 august, candidații la alegerile locale 2020. Conducerea organizației a definitivat lista celor care vor reprezenta partidul la Primăria Iași și Consiliul Județean, dar și în localitățile din județ. Sorin Iacoban, președintele filialei județene, va candida la Primăria Iași, iar Bogdan Abălași, prim-vicepreședintele organizației, va candida la Consiliul Județean

Filiala județeană PRO România Iași și-a lansat ieri, 2 august, candidații la alegerile locale 2020. Conducerea organizației a definitivat astfel lista celor care vor reprezenta partidul la Primăria Iași și Consiliul Județean, dar și în localitățile din județ. Fostul deputat Sorin Iacoban, președintele filialei județene, va candida la Primăria Iași. De asemenea, Bogdan Abălași, prim-vicepreședintele organizației, va candida la Consiliul Județean Iași. Au fost desemnați și candidații pentru celelalte orașe din județul Iași, dar și pentru mai multe localități din mediul rural.

PRO România Iași și-a lansat candidații la alegerile locale 2020. Sorin Iacoban va candida la Primăria Iași

Fostul deputat Sorin Iacoban va reprezenta PRO România Iași pentru funcția de primar în municipiul Iași la alegerile locale 2020. Chiar dacă au stabilit candidații, cei de la PRO România Iași au arătat că actuala situație din țară și pandemia COVID-19 puteau duce la amânarea alegerilor și nu restricționarea regulilor privind desfășurarea scrutinului electoral.

„Am stabilit candidații la președinția Consiliului Județean și la primăriile din județ. PRO România se pregătește pentru alegerile locale. Din păcate, noi considerăm, din cauza acestei situații de criză în care ne aflăm, că aceste alegeri nu ar trebui să aibă loc. Eu cred că țara arde și baba se piaptănă. Este o criză majoră de sănătate. Sunt multe localități în carantină din toată țara. În mai toate județele masca este obligatorie și pe stradă. Avem 18.500 secții de vot, unde vor sta 11 membri ai comisiei de votare cu orele. Acolo vor intra între 500 și 1.500 oameni. Legislația nu prevede vot electronic sau prin corespondență. Avem o criză pandemică, o criză economică și credem că alegerile nu sunt o prioritate acum”, a menționat Sorin Iacoban, președintele organizației județene a PRO România Iași.

Candidați în localitățile din județul Iași. Proiecte majore pentru șefia Consiliului Județean Iași

PRO România Iași și-a prezentat și candidatul la șefia Consiliului Județean pe lângă cea de la Primăria Iași. Bogdan Abălași, fost subprefect al județului Iași, a fost desemnat drept candidat al formațiunii politice pentru alegerile locale 2020 la vârful CJ.

„Sunt probleme mari pe drumurile județene, sunt unele într-o stare de degradare foarte mare. Oamenii și-au dat seama că au fost promisiuni neonorate din partea actualei conduceri a CJ Iași. Avem un proiect pentru cea mai săracă zonă a județului, zona Prutului. Propunem un proiect pentru Prutul navigabil, așa cum a fost acum 40 de ani. Este un potențial imens de exploatat acolo. Un alt proiect este legat de înființarea unei entități agricole județene care să stimuleze colectarea materiilor prime de la micii producători. Ne mai dorim să lansăm și o marcă locală, intitulată Produs în Iași”, a precizat Bogdan Abălași, prim-vicepreședintele organizației județene a PRO România Iași.

Articolul Filiala PRO România Iași și-a lansat candidații la alegerile locale 2020. A fost definitivată lista celor care vor reprezenta partidul la Primăria Iași și Consiliul Județean apare prima dată în BZI.ro.