O eroare informatică în Regatul Unit a făcut ca aproape 16 mii de cazuri testate pozitiv la coronavirus să nu mai apară în raportările oficiale, anunță presa din insulă.

Serviciul de Sănătate Publică (PHE) din Marea Britanie este instituția responsabilă cu agregarea datelor din testele realizate în laboratoarele publice și private precum și cu comunicarea publică a informațiilor care decurg din aceste date.

Însă PHE se află în centrul unei controverse după ce 15.841 de teste pozitive au fost „lăsate pe dinafară”, întrucât documentul în care aceste înregistrări au fost încărcate și-a atins limita superioară și datele au fost trunchiate.

Eroare informatică în Regatul Unit! Aproape 16 mii de cazuri testate pozitiv cu noul coronavirus au dispărut din raportările oficiale

Rezultatul testelor a sosit la PHE sub forma unui fișier CSV (în care datele sunt separate de virgulă) și au fost ulterior încărcate într-un document Microsoft Excel.

Însă acest produs trunchiază numărul de înregistrări când este atins pragul de aproximativ un milion (mai exact: 1.048.576 de rânduri).

Nu doar că datele au fost trunchiate, dar circa 50 de mii de persoane, contacți ai celor aproximativ 16 mii testate pozitiv, nu au mai aflat că sunt potențial infecțioase și nu li s-a spus să se autoizoleze.

Sistemul de date tabelare de la Microsoft a fost responsabil, în trecut, și pentru alte erori cu consecințe grave.

The Guardian relatează că în 2013, o eroare într-un fișier Excel a „mascat” o pierdere de 6 miliarde de dolari, după ce datele dintr-o celulă au fost divizate accidental prin suma a două rate de dobândă, și nu prin media aritmetică a acestor date.

Măsuri noi anti COVID-19 în Marea Britanie: Boris Johnson recomandă să se lucreze de acasă

Măsuri noi anti COVID-19 s-ar putea lua în Marea Britanie, premierul Boris Johnson recomandând să se lucreze de acasă. Boris Johnson nu a impus o nouă carantină naţională în ciuda avertismentelor specialiştilor că numărul deceselor ar putea creşte dacă nu vor fi luate măsuri urgent.

Totuși, Boris Johnson a cerut restaurantelor şi barurilor să închidă mai devreme. Noile restricţii despre care a avorbit premierul ar putea să rămână în vigoare în următoarele şase luni, transmite Reuters.

„Ne rezervăm dreptul de a lua şi alte măsuri, cu restricţii semnificativ mai mari”, a declarat Boris Johnson în urma unei întâlniri de urgenţă cu miniştrii şi liderii guvernelor locale din Regatul Unit.

La doar câteva săptămâni după ce a cerut oamenilor să revină la locurile de muncă, Johnson a recomandat lucrătorilor din birouri să muncească de acasă dacă pot face acest lucru. Premierul a ordonat puburilor, barurilor, restaurantelor şi altor centre de ospitalitate să se închidă la ora 10 p.m., începând de joi, fiind permisă numai servirea la mese.

„Trebuie să luăm măsuri acum. În acest fel putem menţine oamenii la locul de muncă, putem menţine magazinele şi şcolile deschise şi putem ţine ţara noastră în funcţiune, în timp ce lucrăm împreună pentru a suprima virusul”, a menționat Boris Johnson, care a apreciat că Într-un apel adresat cetăţenilor la televiziune, Johnson a spus că iarna va fi dificilă, dar că strategia va permite funcţionarea economiei, ţinând în acelaşi timp sub control epidemia de Covid-19.

Specialiştii guvernamentali în domeniul sănătăţii au avertizat că s-ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi pe zi până la jumătatea lunii octombrie.

„Vor fi necesare măşti în mai multe situaţii, va exista o aplicare mai dură a regulilor, iar armata ar putea fi adusă pentru a ajuta poliţia“, a adăugat Johnson.

Articolul Eroare informatică în Regatul Unit! Aproape 16 mii de cazuri testate pozitiv cu noul coronavirus au dispărut din raportările oficiale apare prima dată în BZI.ro.