Dr. Anthony Fauci, un cunoscut și apreciat expert american în boli infecţioase, atrage atenția asupra purtării ochelarilor sau a vizierei pentru o mai mare protecţie împotriva infectării cu COVID-19, deoarece coronavirusul poate infecta o persoană și în urma contactului stropilor de salivă cu ochii.

Potrivit expertului american, blocarea agenţilor patogeni prin protecţia ochilor poate creşte nivelul de prevenire a infectării cu coronavirus.

„Dacă aveţi ochelari de protecţie sau un scut facial, ar trebui să le folosiţi”, a spus dr. Fauci, pentru ABC News. Şi viziera, deşi nu are etanşeitatea ochelarilor speciali, poate oferi un anumit grad de protecţie pentru ochi. Coronavirusul este contagios în primul rând prin picăturile de salivă expectorate în timpul tusei, strănutului sau în momentul vorbirii.

Nu e suficient să vă protejați doar nasul și gura!

Iar aceste particule pot ajunge ușor în ochii unei potențiale victime. Dr. Anthony Fauci atrage atenție că deşi nu este calea principală de transmitere a coronavirusului, contactul picăturilor de salivă purtătoare de virus cu ochii este unul din modurile în care acesta poate părunde în organism.

„Dacă doriţi cu adevărat o protecţie imbatabilă, este nevoie să vă protejaţi gura, nasul, dar şi ochii“, a spus dr. Anthony Fauci, la postul american.

De ce persoanele cu grupa de sânge A pot avea simptome mai severe în cazul infectării cu noul coronavirus

Oamenii de știință au împărțit în șase categorii simptomele manifestate de persoanele infectate cu noul coronavirus.

Majoritatea oamenilor se încadrează într-una din cele patru grupe de sânge – A, B, AB sau O.

Sunt vizate persoanele cu grupa de sânge A

Studiile au arată că tipul de sânge afectează felul în care coronavirusul se dezvoltă în organism. În același timp, alte studii mai sugerează că persoanele cu tip A pot avea un risc mai mare de a contracta Covid-19 și de a dezvolta simptome severe, în timp ce persoanele cu sânge de tip O pot avea un risc mai mic, scrie CNN.

Ce spun oamenii de știință

Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts și Spitalul Beth Israel Deaconess au publicat joi un studiu care arată că nu există nici o dovadă că tipul de sânge contează dacă cineva dezvoltă simptome severe dintr-o infecție cu coronavirus.
Alte cercetări anterioare indică faptul că anumite grupe de sânge pot afecta vulnerabilitatea la alte boli, inclusiv cancerul.

De ce are importanță

De ce avem tipuri de sânge diferite și la ce scop servesc este încă necunoscut în mare parte și se știe foarte puțin despre legăturile dintre tipurile de sânge cu virușii sau bolile.

Descifrarea rolului pe care îl joacă tipurile de sânge i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine riscul de boală pentru persoanele din diferite grupe de sânge.

Specialiștii asociază o grupă de sânge cu riscul mai redus de infectare cu noul coronavirus

Persoanele cu grupa sanguină 0 au riscuri mai reduse de a se infecta cu noul coronavirus şi de a fi spitalizate, arată un studiu efectuat de compania 23andMe, specializată în teste genetice.

Datele preliminare ale studiului asupra a 750.000 de participanţi arată că persoanele cu grupa sanguină 0 prezintă o probabilitate mai redusă cu 9%-18% de a se infecta cu noul coronavirus. Persoanele care au fost expuse virusului – inclusiv angajaţi medicali şi din serviciile de intervenţie – au prezentat şanse mai mici cu 13%-26% de a se infecta, potrivit datelor obţinute, care nu au fost încă revizuite sau publicate în jurnale ştiinţifice, informează cotidianul Financial Times.

Articolul Dr. Anthony Fauci: De ce e bine să porți ochlerai în contextul pandemiei apare prima dată în BZI.ro.