Donald Trump a lansat un atac dur asupra propriului expert în boli infecțioase, dr. Anthony Fauci, susținând că afirmația medicului legat de ratele mari de infecție din SUA este greșită și că acestea provin dintr-o reacție mai puțin agresivă la virus în ceea ce privește întreruperile economice și statul la domiciliu.

„Greșit!“, a spus președintele în timp ce a comentat niște imagini în care Anthony Fauci își prezenta punctul de vedere în legătură cu criza COVID-19.

Anthony Fauci a explicat că diferențele dintre infecțiile din SUA și o scădere accentuată observată în Europa ar putea fi explicate prin reacțiile diferite la virus. Fauci a declarat că majoritatea țărilor europene și-au închis economiile cu 95%, în timp ce SUA și-au închis economia doar la jumătate.

Donald Trump îl contrazice pe Anthony Fauci: Au fost mai multe cazuri din cauza numărului mare de teste

Donald Trump a ripostat spunând că numărul mai mare de cazuri este cauzat de numărul mare de teste efectuate.

„Avem mai multe cazuri pentru că am testat mult mai mult decât orice altă țară, 60.000.000. Dacă am testa mai puțin, ar exista mai puține cazuri. Cum au făcut Italia, Franța și Spania? Acum, Europa are, din păcate, din nou focare de COVID-19. Cei mai mulți dintre guvernanții noștri au muncit din greu”, a menționat Donald Trump.

Presa americană susține că punctul de vedere al lui Anthony Fauci descrie cu exactitate situația SUA.

„În timp ce unele state au urmat liniile directoare ale centrelor pentru controlul bolilor atunci când au început să se redeschidă, mulți nu au făcut-o, ceea ce a dus la o creștere a infecțiilor în multe state din sudul și vestul“, a explicat Anthony Fauci.

„Există unele state care au făcut-o foarte bine, există unele state care nu”, a mai spus Fauci.

Fauci, mai popular decât Trump

Săptămâna trecută, președintele Trump s-a plâns că imunologul Anthony Fauci este mult mai popular decât el și că este criticat pe nedrept în ceea ce privește modul în care gestionează criza coronavirusului.

„El este foarte popular. Este doar curios. Lucrăm împreună, dar pe mine de ce nu mă place nimeni? Probabil e vorba doar de personalitatea mea”, a declarat Donald Trump, potrivit CNN.

Contrele dintre Donald Trump și Anthony Fauci a stârnit mai multe reacții.

„Să fim foarte clari: acest lucru nu este normal și nu ar trebui să considerăm normal ca un președinte să atace public propriul său consilier guvernamental pentru boli infecțioase”, a declarat comentatorul politic Mehdi Hasan.

Probleme cu deschiderea școlilor

Ultimele critici ale lui Trump cu privire la Fauci vin în condițiile în care planurile de redeschidere a școlilor și universităților sunt în haos, pe fondul creșterii necontrolete a pandemiei de Covid-19 în unele părți ale SUA.

Îndoielile cu privire la capacitatea sistemului școlar din SUA de a face față pandemiei au crescut săptămâna trecută, după ce un elev de liceu din Greenfield Central din Indiana, unul dintre primele state care s-a redeschis, a fost testat pozitiv în prima zi de școală.

Dintre cele mai mari 25 de districte școlare din SUA, șase au anunțat că vor începe școala online. Unele state, inclusiv Florida și Texas, unde sunt multe cazuri noi de COVID-19, au optat să cheme elevii la școală.

Articolul Donald Trump îl contrazice pe Anthony Fauci privind criza COVID-19 din SUA apare prima dată în BZI.ro.