Marian Iordache, fostul primar din Medgidia, a murit, în această seară, în timp ce lua masa. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgență 112 și au încercat să îi acorde primul ajutor, însă toate eforturile au fost în zadar. Potrivit unor surse, Marian Iordache s-a înecat cu mâncare în timp ce lua cina, acasă.

În vârstă de 51 de ani, Iordache a fost, în ultimii patru ani, consilier al primarului din Cernavodă. De asemenea, fostul primar al municipiului Medgidia era în prezent consilier județean în Constanța din partea PNL. Marian Iordache a fost primarul municipiului Medgidia în două mandate consecutive, între anii 2008 și 2016.

Tehnici de prim-ajutor în cazul în care ne înecăm cu mâncare

Medicul Luisa Simion a explicat la „Sfat de sănătate” care sunt metodele care ne pot salva viața.

„Dacă suntem singuri în casă, ar trebui să sunăm la 112. Dacă avem pe cineva, atunci cel de lângă noi va trebui să analizeze extrem de rapid dacă e o situație amenințătoare de viață sau crede că poate rezolva cu mâinile goale. Dacă tușește eficient înseamnă că o parte din aerul care e în plămâni va putea să iasă. Dacă vedem că tusea e ineficientă, atunci trebuie să sunăm la 112”.

Medicul a spus că pacientul nu trebuie să bea sub nicio formă apă. E complet interzis.

Generalul-maior în rezervă Petrișor Mandu a murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Soția sa a murit în urmă cu două zile din cauza aceluiaș virus

Petrișor Mandu, general-maior în rezervă, a murit sâmbătă, după ce s-a infectat cu coronavirus, la doar două zile după ce și soția sa a murit tot din cauza COVID-19. Generalul-maior în rezervă Petrișor Mandu a murit sâmbătă, pe un pat de spital, din cauza Covid-19. Cu doar două zile în urmă, a murit și soția acestuia, internată și ea în spital, fiind infectată cu coronavirus.

Petrișor Mandu a fost General-maior al MApN, Doctor în Științe Militare și în Management. De asemenea, era profesor universitar în cadrul Universității Transilvania, din Brașov. La Universitatea Transilvania din Brașov preda cursurile:Managementul riscului; Riscuri şi securitatea afacerilor internaţionale; Managementul crizelor sau Geopolitică.

De asemenea, generalul Mandu a fost inclus în Enciclopedia personalităţilor societăţii contemporane „Who’s who in România”, Ediţie Princeps, din 2002. Acesta avea o bogată experiență managerială fiind Rector al Institutului Militar Gen. Bungescu și Rector al Academiei Fortelor Aeriene. Până astăzi, 13 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 103.495 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 1.109 cazuri noi în doar 24 de ore. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.052. Dintre acestea, 465 sunt internate la ATI.

Articolul Doliu în PNL. Marian Iordache a murit apare prima dată în BZI.ro.