Vlad Ciuburciu, Director General Vascar, a vorbit despre business-ul pe care il conduce, un business care astazi s-a impus ca unul dintre principalii jucatori din industria carnii.

Infiintata in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui, compania a ajuns in prezent la 21 de magazine proprii in zona Moldovei, aproximativ 400 de angajati si o distributie a produselor la nivel national, dar si in tari unde se gasesc comunitati importante de romani. La finalul anului trecut, Vascar a inregistrat o cifra de afaceri de 20,5 milioane de euro, o crestere de 13% fata de 2018.

Compania produce conserve (pateuri, mini-pateuri, carne presata, mancaruri gatite), mezeluri si specialitati din carne, printre care mentionam specialitatile rumenite si o gama realizata in colaborare cu celebrul bucatar Horia Virlan. O mare parte din portofoliul Vascar poarta eticheta Alege natural, fara E-uri, de la Moldova in Bucate si reprezinta produse din ingrediente 100% naturale, sanatoase si cu gust savuros.

„In 1984, Vascar a pornit la drum cu un gand, acela de a oferi clientilor si partenerilor sai calitate la nivel de excelenta in industria de procesare a carnii din Romania. Astazi, suntem unul dintre principalii producatori de preparate din carne si conserve, cu un portofoliu format din doua branduri, Moldova in Bucate si Vascar”, a declarat Directorul General Vlad Ciuburciu.

Compania si-a schimbat numele in Vascar in anul 1991, trei ani mai tarziu s-au deschis primele magazine, iar in anul 2000 au avut loc privatizarea si primele investitii importante. In 2013, s-a realizat un important proces de rebranding, atat la nivel corporate, cat si de brand, iar in perioada urmatoare au fost elaborate strategii de dezvoltare cu investitii masive. In anul 2015, s-a lansat gama completa premium Moldova in Bucate, iar doi ani mai tarziu, sub conducerea lui Ciuburciu, Vascar a lansat gama „Alege natural, fara E-uri”, din ingrediente 100% naturale.

Valoarea fundamentala care ne defineste este calitatea. Respectam clientii si ne propunem zilnic sa ne ridicam la nivelul pe care acestia si-l doresc. Suntem responsabili fata de consumatori si de aceea investim in cele mai performante tehnologii de preparare a carnii. De asemenea, stim foarte bine ca nu putem excela daca nu exista pasiune, pentru ca secretul mancarii gustoase este sa o prepari cu suflet”, mai spune Ciuburciu (Vascar).

O preocupare constanta a lui Vlad Ciuburciu si a companiei Vascar a fost asigurarea unor standarde inalte de calitate in fabrica de la Vaslui. Astfel, toate produsele Vascar indeplinesc standardele de calitate si siguranta IFS Food versiunea 6.1, ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 si FSSC 22000 versiunea 3.2 si se conformeaza cu standardele legale si normative impuse de Uniunea Europeana.

„Principiul nostru fundamental, asigurarea calitatii produselor si cresterea continua a standardelor, are la baza respectarea celor mai inalte rigori in ceea ce priveste igiena (GHP) si siguranta alimentelor, reglementari GMP specifice. Respectam intru totul siguranta produselor, calitatea, normele legale, specificatiile produselor, conformitatea acestora si folosirea tehnologiilor moderne de productie”, a explicat Vlad Ciuburciu (Vascar).

Produsele Vascar pot fi achizitionate direct (livrare prin echipa de vanzari), indirect (la nivel national, prin intermediul partenerilor), in magazinele proprii (21 la numar, toate in regiunea Moldovei), in sistem IKA (Auchan, Kaufland, Cora, Carrefour) sau online (pe platforma eMag).

Articolul Directorul General Vlad Ciuburciu: „Vascar, un business cu respect pentru clienti” apare prima dată în BZI.ro.