Deputatul Petru Movilă considera că proiectul centurii ocolitoare pentru trafic greu din Iaşi trebuie regândit în totalitate. Parlamentarul PMP este de părere că trebuie găsit un drum care să nu treacă prin Horpaz, bd. Poitiers, Drumul Hoților.

Petru Movilă consideră ca centură ocolitoare a Iașului nu trebuie să treacă prin oraș

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, deputatul PMP Petru Movilă este de părere că este absolut anormal ca o șosea de centura să treacă prin oraș. Pe această idee, Petru Movilă considera că întreg proiectul trebuie regândit:

” Tronsonul centurii ocolitoare pentru trafic greu trebuie regândit în totalitate!
Cred că de la intersecția șoselei de centură cu DJ 248 Iași-Vaslui, de la Lunca Cetățuii, trebuie găsit un alt traseu care să nu se mai treacă prin Horpaz, bd.Poitiers, Drumul Hoților.
Traseul trebuie să plece de la această intersecție spre DN 24 Iași -Vaslui, aproape de intersecția spre Dobrovăț.

După anularea celei mai recente licitații pentru șoseaua de centură, se vede clar imposibilitatea realizării unui nou proiect tehnic în Bd Poitiers, precum și o lipsă de colaborare între Primăria Iași și CNAIR pe acest subiect. Singura porțiune care e clară pentru licitație este Drumul Hoților.” declară Petru Movilă.

Deputatul Petru Movilă susţine deschiderea pelerinajului la Sf. Cuv. Parascheva

Într-o declaraţie de ultimă oră, deputatul susţine deschiderea pelerinajului de la Sfânta Cuvioasa Parascheva şi consideră că regulile de distanţare socială şi purtarea măştii de protecţie la rândul de la Mitropolie se pot aplica pentru toţi pelerinii, iar acest lucru ar putea feri de o infectare în masă a credincioşilor:

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasa Parascheva trebuie deschis pentru toţi pelerinii, indiferent de unde vin aceştia.Regulile privind distanţarea socială şi purtarea măştii la rând la Mitropolie se pot aplica pentru toţi pelerinii, indiferent de unde vin.Sunt credincioşi care aşteaptă din an acest pelerinaj iar ei merită ajutaţi şi susţinuţi. Pentru noi, ieşenii, ortodocşii, creştinii, trebuie să arătăm ca tradiţia, credinţa există indiferent de ce se întâmplă.Totul cu respectarea regulilor de protecţie.

Articolul Deputatul Petru Movilă: O șosea de centură nu trece prin oraș! apare prima dată în BZI.ro.