Deputatul ieșean Petru Movilă a demonstrat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de minciuni ale șefului Consiliului Județean Iași, Maricel Popa. Acesta a prezentat un răspun al Ambasadei României la Ankara prin care a demonstrat că întârzierea livrării materialelor pentru spitalul mobil este nejustificată și nu a depins de situația creată de pandemia de coronavirus în Turcia. De asemenea Petru Movilă a demonstrat că restricțiile cu privire la exportul echipamentelor nu erau adevărate. Într-adevăr au existat anumite limitări dar doar în cazul materialelor destinate luptei împotriva coronavirusului (măști de protecție, mănuși, combinezoane, ventilatoare etc.).

„Am arătat astazi, in conferinta de presa, un raspuns al Ambasadei Romaniei la Ankara, care arata clar cat de mișelește poate sa minta Maricel Popa când vine vorba despre achizitia spitalului mobil de la Letcani. Întârzierea containerelor nu este justificata de ceea ce ne-a spus Popa (si Alina și Maricel). În Turcia carantina a fost doar în zilele de weekend și în cele de sărbătoare, deci în niciun caz nu a durat atat cat au justificat ei. Măsura a fost ridicata la începutul lunii iunie. Spitalul mobil a ajuns abia zilele trecute, la aproape o luna de la ridicarea restricțiilor.

Același presedinte de CJ a spus la un moment dat ca nu pot ieși din Turcia echipamentele pentru ca sunt interdicții din cauza coronavirusului. Realitatea arata ca limitarea exporturilor de materiale destinate luptei împotriva coronavirusului era doar pentru masti, combinezoane si ventilatoare, cu precadere. Containerele puteau fi aduse oricand. O investiție atat de necesara pentru județul Iasi, in astfel de momente, a devenit studiu de caz în privința achizițiilor din banii publici, la capitolul asa nu”, a declarat Petru Movilă.

Petru Movilă: „Pentru Maricel Popa au fost bannerele, nu drumurile judeţene”

Petru Movilă a afirmat că astăzi a mers prin mai multe localități din județul Iași. Acesta susține că a văzut numeroase bannere cu Maricel Popa și Partidul Social Democrat. Petru Movilă a lansat o întrebare în legătură cu fondurile folosite pentru aceste panouri electorale. Momentan nu se cunoaște proveniența sumelor utilizate. Totuși, acesta este intrigat de faptul că Maricel Popa este interesat și consideră primordiale aceste bannere în defavoarea refacerii drumurilor județene, ale căror lucrări le-a întârziat timp de patru ani.

„Astăzi am fost prin judeţ, în mai multe localităţi. O mulţime de bannere cu Maricel Popa şi PSD-ul peste drumuri judeţene. De la Tg Frumos spre Cucuteni, Belcesti-Coarnele Caprei-Gropnita-Movileni. Încă nu am înţeles dacă sunt realizate din fondurile proprii sau din bugetul PSD.
Mi se pare că mai importante pentru Maricel Popa au fost bannerele, nu drumurile judeţene. A întârziat 4 ani lucrările ca să aibă posibilitatea să îşi amplaseze bannere în campania electorală. Dacă erau alegerile în martie, ce realizări prezenta în campanie?”, a declarat Petru Movilă.

Deputatul Petru Movilă: Mi-am arătat toată susţinerea pentru spitalul mobil de la Leţcani

Petru Movilă a publicat, pe o reţea de socializare, un document prin care îşi afirmă încă din iunie, toată susţinerea pentru amplasarea spitalului mobil de la Leţcani. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, deputatul PMP de Iaşi a explicat faptul că acest spital nu trebuie să fie obiect sau subiect politic

Deputatul Petru Movilă: Mi-am arătat toată susţinerea pentru spitalul mobil de la Leţcani

În postarea făcută de Petru Movilă se sublineaza necesitatea acestui spital în contextul epidemiologic actual şi că acest obiectiv nu trebuie să fie subiectul unei dispute politice. În altă ordine de idei, deputatul menţionează că spitalul trebuia să fie operativ de aproximativ 3 luni, lucru care nu se întâmplă nici până în iulie.

” Spitalul mobil de la Leţcani nu trebuie să fie nici obiect, nici subiect, nici vehicul de campanie electorală pentru competitorii politici. Trebuie să fie doar investiţia din banii ieşenilor pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu Covid 19, spital care deja trebuia să funcţioneze de aproximativ 3 luni de zile. Orgoliile şi lipsa de dialog, în primul rând din cauza lui Maricel Popa, ne-au adus aici. Chiar dacă mi-am exprimat şi verbal şi în scris disponibilitatea de a susţine acest proiect, Maricel Popa nu a spus niciodată nimic.” explica Petru Movilă, deputat PMP Iaşi.

Articolul Deputatul Petru Movilă l-a prins cu minciuna pe Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Dovada că şeful CJ a spus un şir de neadevăruri despre spitalul mobil de la Leţcani apare prima dată în BZI.ro.