Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, susţin, miercuri, declaraţii de presă la sediul MAI.

Potrivit unei informări a MAI, subiectul se referă la măsurile de sănătate publică ce trebuie respectate în ziua alegerilor locale. Totodată, ministrul Afacerilor Interne va prezenta noi măsuri organizatorice luate în domeniul înmatriculării vehiculelor şi a regimului permiselor de conducere în 26 de judeţe.

Declaraţia va fi transmisă integral şi pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că la recordul de cazuri COVID-19 din ultimele 24 de ore a contribuit si faptul ca au fost raportate inclusiv cazuri din zilele anterioare. Ministrul a adăugat că sunt mai multe focare în desfășurare.

„E faza a doua a primului val. Azi avem 1.713 cazuri noi dar sunt raportate si cazuri de pe zilele anterioare. Avem in evaluare in acest moment diferite focare, focare in desfasurare a unor evenimente private, avem in continuare focare in institutii, ca sunt spitale sau institutii administrative, avem focare la persoane institutionalizate, si avem in continuare focare in desfasurare la agenti economici”, a declarat Nelu Tătaru.

Florin Mitulețu, președintele AEP, susține că cetățenii României care vor participa la alegerile locale din această toamnă vor fi nevoiți să respecte o serie de reguli suplimentare, totul pentru a nu răspândi virusul Sars-Cov-2.

„Accesul va fi pe la operatorul de la calculator. Cetățeanul se va prezenta la președinteșe secției de votare și înmânarea documentelor de votare. La părăsirea din secția de votare i se va da înapoi actul de identitate.

Cetățenii trebuie să respecte niște reguli suplimentare, astfel încât să organizăm în siguranță alegerile. Încă din această seară avem clipul de promovare împreună cu MAI și MS a regulilor pe care cetățenii să le respecte”, a declarat Florin Mitulețu, președintele AEP, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat miercuri că 26 de sedii secundare ale serviciilor de permise și înmatriculări auto vor fi deschise în țară, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze pentru astfel de probleme până în reședintele de județ.

Potrivit ministrului, cele 26 de sedii secundare ale Serviciilor Publice Comunitare Județene Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor vor fi deschise în Sebiș (Arad), Câmpulung (Argeș), Onești (Bacău), Năsăud (Bistrița-Năsăud), Dorohoi (Boroșani), Făgăraș (Brașov), Caransebeș (Caraș-Severin), Câmpia Turzii (Cluj), Medgidia (Constanța), Tecuci (Galați), Toplița (Harghita), Petroșani (Hunedoara), Urziceni (Ialomița), Pașcani (Iași), Bragadiru (Ilfov), Sighetu Marmației (Maramureș), Reghin (Mureș), Roman (Neamț), Caracal (Olt), Câmpina (Prahova), Mediaș (Sibiu), Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Lugoj (Timiș), Măcin (Tulcea), Bârlad (Vaslui), Drăgășani (Vâlcea).

„Serviciile Publice Comunitare Județene Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor vor organiza sedii secundare și în alte localități pe lângă cele existente în muncipiile reședință de județ. Această măsură reprezintă încă un pas important al MAI pentru dezvoltarea servicului public, oferind cetățenilor care solicită derularea de operațiuni să aleagă între sediul din municipiul reședință de județ sau cel secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanțelor parcurse în vederea soluționării operațiunilor, dar și a reducerii aglomerației”, a declarat Marcel Vela.

Noile sedii secundare ar urma să devină funcționale din 22 septembrie.

Articolul Declaraţii de presă susţinute de miniștrii Marcel Vela, Nelu Tătaru și președintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică – LIVE VIDEO apare prima dată în BZI.ro.