Activitatea de videochat nu este chiar întotdeauna una ușoară, dar nu din cauza specificului ei. Culmea, cele mai mari probleme le poți avea cu persoanele care nu sunt absolut deloc implicate în acest domeniu. O să trebuiască să înveți să gestionezi emoțiile provocate de faptul că există oameni care au o problemă cu activitatea ta. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care trebuie să ai un alter ego în activitatea de videochat, mai ales dacă ești model începător. Vei descoperi mai multe în cele ce urmează.

Atracție sporită

Multă lume spune că în activitatea de videochat trebuie să fii tu însăți. Dar adevărul este că persoanele care intră pe cele mai cunoscute și profitabile platforme își doresc de cele mai multe ori o persoană care în realitate nu există. Ei intră pe aceste site-uri pentru a vedea femei extraordinare, care arată mereu ca scoase din cutie și gata să le îndeplinească orice fantezie. Ori, să recunoaștem, nicio ființă umană nu este la capacitate maximă tot timpul.

Când vei afla ce fac fetele care lucrează într-un studio de videochat vei înțelege că această meserie ține foarte mult și de arta spectacolului. De fiecare dată când dai drumul la cameră trebuie să fii cu adevărat pregătită să impresionezi, atât printr-un look îngrijit, cât și prin subiecte de conversație care de care mai elevate. Stai fără griji, te vom ajuta mereu și-ți vom oferi cel puțin 3 subiecte de discuție pentru conversații lungi. Dacă te consideri o artistă și crezi că ai fi și o actriță foarte bună, acest job ți se va potrivi mănușă.

Confidențialitate

Confidențialitatea în videochat nu se referă doar la faptul că nu trebuie și nu ai voie să împărtășești datele tale personale. Nu te va recunoaște nimeni în timp ce faci videochat, asta e clar, datorită serverelor protejate și a faptului că nu vei lucra cu oameni care locuiesc în România. Chiar și așa, nu ai voie să îți dai datele personale deoarece utilizatorii ți-ar putea sparge conturile personale și ar putea să descopere mai multe informații despre tine. Este vorba mai mult de intimitate decât de protecție la acest punct.

Protecție

În ceea ce privește protecția, construirea unui alter ego te va ajuta în primul rând să separi viața personală de cea profesională. La fel cum fiecare dintre noi poartă o mască în societate și implicit la muncă, la fel și tu îți vei asuma un rol. Utilizatorii nu vor fi întotdeauna drăguți, sau este posibil să aibă și cereri mai puțin obișnuite, dar asta nu înseamnă că trebuie să faci ceva cu care nu te simți confortabil. Totuși, nu trebuie să lași un comentariu mai ciudat sau o interacțiune nepotrivită să te afecteze. Dacă tratezi totul ca pe un rol, nu vei lua problemele cu tine acasă. Desigur, uneori este posibil să ai nevoie să discuți și cu un specialist, de aceea îți punem la dispoziție un psiholog.

Va fi destul de greu uneori să te gândești la faptul că oamenii te critică și te judecă deși nu îți cunosc povestea. Prin crearea unui alter ego vei putea fi mai dezinhibată și în același timp mai lipsită de prejudecăți pentru a-ți putea face meseria cât mai bine. Videochatul îți oferă șansa să joci rolul vieții tale și să te și distrezi făcând asta.

Articolul De ce trebuie sa ai un alter ego în activitatea de videochat apare prima dată în BZI.ro.