De ce Juan Carlos, fostul rege al Spaniei, a decis să își părăsească țara! A transmis decizia printr-o scrisoare, adresată fiului său.

Juan Carlos, fostul rege al Spaniei a luat decizia de a părăsi această țară. El a transmis o scrisoare fiului său, Regele Felipe al VI-lea, fostul monarh, prin care își expune dorința de a pleca din statul spaniol, deoarece a fost investigat pentru corupție, dar și din cauza „anumitor evenimente trecute”

”Vreau să îmi exprim disponibilitatea absolută”. De ce Juan Carlos, fostul rege al Spaniei, a decis să își părăsească țara!

În contextul informațiilor recente cu privire la transferurile sale de bani dintre o fundație din Panama și un cont al său din Elveția, fostul rege Juan Carlos a anunțat printr-un comunicat decizia sa de a pleca din Spania. Se crede că fostul monarh ar fi ascuns, prin legăturile create, 65 de milioane de euro, bani obținuți din partea Arabiei Saudite.

„Cu aceeași dorință de a servi Spania, dorință care mi-a inspirat domnia în fața repercusiunilor generate de anumite evenimente trecute din viața mea privată, vreau să îmi exprim disponibilitatea absolută pentru a contribui la facilitarea exercițiilor funcției tale”, se arată în scrisoarea trimisă de Juan Carlos fiului său.

Juan Carlos a fost Rege al Spaniei în perioada de după dictatura lui Francisco Franco, începând cu 1975 și a fost considerat, pentru o perioadă îndelungată, simbolul democrației și constituționalismului într-o țară care și-a făcut tranziția la regimul democratic odată cu venirea sa pe tron. El a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, Felipe.

În Spania, cazurile noi de COVID-19 au ajuns la cifre alarmante

În Spania, cazurile noi de COVID-19 au ajuns la cifre alarmante! În ultimele 24 de ore, în statul spaniol au fost înregistrate 1.229 de noi cazuri de COVID-19, spre deosebire de 1.153 raportate cu o zi în urmă. Astfel, Spania se confruntă cu cea mai ridicată cifră a noilor contagieri în mai mult de trei luni. Acest anunț a fost făcut astăzi, 30 iulie 2020, de către Ministerul spaniol al Sănătăţii.

Nu există, deocamdată, o presiune asupra sistemului sanitar

S-a constatat că mai mult de jumătate din cazurile confirmate sunt comasate în trei regiuni, Aragon, Madrid şi Catalonia.

”Continuă transmiterea comunitară, care în unele locuri depăşeşte aşteptările”, mai ales ales în acele trei regiuni, a semnalat la o conferinţă de presă directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon.

Epidemiologul a subliniat că deocamdată nu există o presiune asupra sistemului medical, deoarece 60% dintre noile persoane testate pozitiv sunt asimptomatice şi în general sunt tineri.

”Detectăm mult mai multe cazuri”, dar ”cu un risc mai mic” de a prezenta complicaţii, a mai menţionat epidemiologul spaniol.

Ce s-a mai întâmplat în ultimele șapte zile. În Spania, cazurile noi de COVID-19 au ajuns la cifre alarmante

În ceea ce privește decesele, numărul acestora a ajuns la 10, dintre care două în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul a scăzut mult în comparație cu decesele înregistrate pe durata pandemiei, numărul acestora ajungând în Spania la 28.443, conform datelor oficiale.

Potrivit unei investigaţii publicate duminică de cotidianul El Pais, numărul deceselor provocate de COVID-19 în Spania ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanţul oficial.

Articolul De ce Juan Carlos, fostul rege al Spaniei, a decis să își părăsească țara! A transmis decizia printr-o scrisoare, adresată fiului său apare prima dată în BZI.ro.