Cutremur la Poliția Rutieră din Iași. Doi polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore, iar doi au fost plasați sub control judiciar după ce au fost acuzați de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) că au primit mâncare drept șpagă. Prejudiciul se pare că a fost de aproximativ 6.500 de lei

Cutremur la Poliția Rutieră din Iași. Doi agenți au fost plasați sub control judiciar și doi au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au fost acuzați de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) că au luat mită mâncare. Ieri au fost efectuate patru percheziții la Iași. Una dintre ele a fost efectuată la o terasă, una la domiciliu, una la sediul Poliției Rutiere și o alta la Servicul de Înmatriculări auto. Anchetatorii au ridicat mai multe documente și șase persoane au ajuns la audire. Dintre acestea, patru erau polițiști. Totul a plecat, se pare, de la un denunț făcut undeva în anul 2019. Conform surselor, se pare că persoana care le-a atras atenția anchetatorilor ar fi fost chiar un șofer angajat al terasei.

Procurorii spun că polițiștii ar fi primit șpagă de zeci de ori în ultimul an

Faptele au fost comise de anul trecut și până în prezent.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție (luare/dare de mită), săvârșite în perioada iunie 2019 – august 2020. În cursul zilei de 26 august 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul Iași, dintre care una la sediul unei instituții publice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a declarat ieri Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Unul dintre polițiști este acuzat că ar fi primit de 25 de ori mită

Unul dintre polițiști este acuzat că ar fi primit de 25 de ori șpagă, mâncare de la terasă. Valoarea mâncării se ridică la 2.650 de lei, iar pentru asta a fost reținut 24 de ore. Un alt polițist este acuzat că a luat de două ori șpagă și a făcut trafic de influență. Și el a fost reținut pentru 24 de ore. Unul dintre polițiștii plasați sub control judiciar a primit o singură dată mită, iar cel de-al doilea de patru ori. În timp ce procurorii îi acuză de luare de mită, avocații polițiștilor spun că aceștia au plătit și nu au luat niciodată șpagă. Nu doar polițiștii rutieri au avut de suferit. Doi angajați de la terasă au fost și ei reținuți aseară de procurori.

Doi angajați de la o terasă din Iași au fost reținuți aseară

Cei doi angajați au fost reținuți pentru 24 de ore pentru dare de mită. Surse din cadrul anchetei au precizat că angajații terasei nu au vrut să facă declarații în fața procurorilor. Tot surse din cadrul anchetei au precizat că valoarea mitei luate este de 6.500 de lei. Din câte se pare, o mare parte din mită a fost primită drept pizza. Mai precis, polițiștii ar fi comandat pizza, iar procurorii susțin că nu ar fi plătit pentru ea. Dacă vor fi găsiți vinovați, atât polițiștii, cât și angajații terasei riscă să ajungă în spatele gratiilor. Despre soarta polițiștilor nu se poate spune în acest moment nimic. Totul ține de modul în care se desfășoară ancheta. Dacă nu vor fi găsiți vinovați, aceștia s-ar putea întoarce la muncă.

Articolul Cutremur la Rutieră! Doi polițiști reținuți și doi plasați sub control judiciar, aseară la Iași! Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție i-au acuzat că au primit pizza șpagă apare prima dată în BZI.ro.