Cum vor fi tarifele prin programul Înscrieri Timpurii pentru anul viitor pe litoralul românesc. Luni, 7 septembrie 2020, Ionuţ Nedea, directorul general al turoperatorului Litoralulromanesc.ro, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă din Mamaia, că tarifele prin programul Înscrieri Timpurii pentru anul viitor pe litoral vor fi mai mici cu 10-20%. Totodată, acesta a menționat că rezervările făcute astfel pot fi anulate până la 31 martie, iar turiştii pot recupera avansul pe care îl dau şi va exista şi o asigurare de tip storno pentru cazurile de COVID-19.Prin intermediul unei astfel de asigurări, poate fi recuperată integral contravaloarea sejurului plătit.

Cum vor fi tarifele prin programul „Înscrieri Timpurii”, pentru anul viitor, pe litoralul românesc

Ionuţ Nedea a arătat că asociaţiile de turism au fost mereu în căutarea unor soluții potrivite pentru ca turiștii să rămână cu banii achitați pe vacanţe, în cazul în care pandemia le afecta alegerea făcută.

“Am lansat în premieră pentru litoralul românesc o soluţie de asigurare de tip storno care permite turiştilor să anuleze, inclusiv pentru situaţii de COVID – asigurările de tip storno existau şi înainte, agenţiile sunt obligate să îndrume turiştii să încheie astfel de asigurări, ele sunt opţionale, nu acopereau riscul generat de această pandemie, de COVID. Am reuşit să obţinem şi asigurarea acestui risc. Dacă din cauza infectării sau dacă turistul se află în situaţia să fie carantinat sau să fie izolat, îşi poate recupera 100% contravaloarea sejurului pe care l-a achitat în avans. Costul unor astfel de asigurări este redus. La un sejur de 2.500 de lei el va fi de 60 de lei”, a explicat Ionuţ Nedea.

Se introduc plăți mai flexibile

Totodată, în caz de anulare a vacanțelor, va fi disponibil un program care să permită flexibilitatea plăților, dar și a condițiilor de anulare a vacanțelor.

“Este un program de flexibilizare a plăţilor şi a condiţiilor de anulare. Începând de zilele următoare vor putea vedea pe siteul nostru oferte care vor permite anularea gratuită până la 31 ianuarie sau până la 31 martie chiar dacă rezervările sunt făcute cu Înscrieri Timpurii. Ei vor putea anula, îşi vor putea recupera avansurile pe care le vor plăti.

Acest program flexibil practic va permite rezervarea sejurului cu un avans de 20% nu cu plata integrală cum eram învăţaţi până acum. Avem soluţii, opţiuni pentru fiecare turist să îşi rezerve vacanţa fără să fie supus unui risc eventual de a-şi pierde banii în situaţia în care nu poate ajunge la mare din cauza acestei pandemii”, a spus turoperatorul de pe litoral, care a adăugat că acestor programe li s-au alăturat majoritatea hotelierilor de pe litoral.

Tarifele prin programul Înscrieri Timpurii vor fi mai scăzute pentru litoral cu 10-20%.

“Tarifele vor fi mai scăzute în această perioadă decât au fost anul trecut ofertele de tip Înscrieri Timpuri. Estimăm că scăderea va fi undeva de 10%, dar poate ajunge în anumite situaţii chiar şi la 20%. Sunt hoteluri care anul trecut aveau în programul Înscrieri Timpurii discounturi de 10%, anul acesta deja au anunţat 20-25% pe primul prag de Înscrieri Timpurii”, a mai transmis Ionuţ Nedea.

Articolul Cum vor fi tarifele prin programul ”Înscrieri Timpurii”, pentru anul viitor, pe litoralul românesc apare prima dată în BZI.ro.