Pielea curată, netedă și delicată nu numai pe față, ci și pe întregul corp – acesta este probabil visul fiecărei femei. Cu toate acestea, de multe ori în drumul către acest ideal există o problemă că celulita. Este necesar să lupți împotriva acestui fenomen într-o manieră complexă, iar uleiul de măsline poate fi unul dintre remedii. Utilizarea să pentru nutriție, precum și pentru masaj și alte proceduri similare pot ajută la prevenirea celulitei sau la reducerea manifestării acesteia.

De ce este util uleiul de măsline?

Se tot vorbește despre compoziția uleiului de măsline de foarte mult timp. Conține vitamine E, acizi grași (în special oleici), antioxidanți naturali, cum ar fi polifenolii și alte oligoelemente – toate împreună fac acest produs foarte benefic, mai ales atunci când este consumat.
Dar este la fel de important este atunci când uleiul de măsline este folosit extern: se adaugă la măștile de față , utilizate pentru îngrijirea buzelor etc. Acest lucru se datorează faptului că, la contactul cu pielea, uleiul satură, hidratează și ajută la netezirea acestuia – adică tot ceea ce ai nevoie pentru a lupta împotriva celulitei! Desigur, ar trebui să înțelegeți: nu există dovezi științifice privind eficacitatea uleiului de măsline în lupta împotriva celulitei. Dar există mii de recenzii pozitive din partea celor care au încercat deja un astfel de produs în practică!
Cum să alegi rețete cu ulei de măsline pentru celulită?

Pe forumuri și în general pe internet veți găși o varietate de opțiuni, simple și eficiente, prin urmare, va prezental pe cele mai populare:
Ulei de măsline. Este unul dintre ingredientele cheie ale unei diete sănătoase în general și în dietă mediteraneană în special. Prin urmare, folosind regulat acest produs, îți faci corpul mai sănătos și mai puternic. Care la rândul tău te va ajută să te protejezi de apariția celulitei că atare. Dar orice problemă este mai ușor de prevenit decât de rezolvat, nu-i așa?

  • Masajul pielii folosind ulei de masine . Pentru această rețetă, va trebui să amestecați 2 linguri de ulei de măsline și uleiuri esențiale: de exemplu, din ienupăr, pin și grapefruit (4 picături fiecare) sau portocale, lemn de santal și bergamotă (respectiv 4, 3 și 3 picături). Apoi faceți un duș și aplicați compoziția pe zonele cu probleme până când este absorbită. Repetați procedura de 3-4 ori pe săptămână timp de cel puțîn o lună.
  • Masaj anticelulitic . Una dintre cele mai interesante variante: folosirea unui amestec de 1 cană de unt, 1 cană sare de mare și 0,25 căni de apă pură. Această compoziție nu numai că combate celulita, dar, de asemenea, acționează că un scrub de curățare! Amestecați ingredientele până se netezesc, aplicați puternic pe piele, masând din interior spre exterior și lăsăți 20 de minute. Apoi, faceți un duș cald.
  • Împachetări cu ulei de măsline . Esența procedurii: aplicați amestecul pe zonele pielii, înfășurați corpul cu o folie, deasupra cu un prosop – și țineți timp de 30-50 de minute, astfel încât compoziția să fie absorbită cât mai eficient. Pentru amestec, se folosește ulei de măsline pur (100 ml), și cu uleiuri esențiale (3 picături pentru fiecare 20 ml ulei de măsline) și în combinații complexe (de exemplu, 3 linguri de miere, 10 linguri de cacao).
  • Aromaterapie . Acesta practică te ajută să te relaxezi perfect! Umpleți o cadă apă de u aproximativ 40 ° C și turnați un amestec de 2 linguri de ulei de măsline și câteva picături de ulei de portocale. Relaxativa în cadă timp de vreo 20 de minute. Nu estee necesar să te clăteșți ci dpar să-ți ștergi corpul cu un prosop moale. Trebuie să repetați procedura aproximativ o lună, în fiecare zi.

Articolul Cum te poate ajută uleiul de măsline să lupți împotriva celulitei? apare prima dată în BZI.ro.