OMS a recomandat purtarea ochelarilor de protecție și a vizierelor împotriva contaminării oculare cu noul coronavirus. Și medicii români pledează pentru o astfel de măsură de siguranță și o recomandă în special în rândul personalului și clienților din saloanele de înfrumusețare.

Spălați-vă pe mâini și nu vă atingeți fața

Transmiterea noului coronavirus se poate face ducând mâinile care au atins suprafețe contaminate la gură, nas sau ochi, iar, în acest context, OMS subliniază că este foarte important să ne spălăm pe mâini și să nu ne atingem fața.

Când o suprafață contaminată, de exemplu o mână nespălată, vine în contact cu ochii, coronavirusurile se pot transfera pe suprafața ochilor. De aici, se consideră că virusul poate ajunge în organism prin intermediul conjunctivei, membrana subțire care acoperă partea din față a ochilor și pleoapa interioară.

Transmiterea virusului prin intermediul ochilor nu este cea mai des întâlnită modalitate de răspândire a coronavirusului, dar este bine să luăm măsuri de precauție pentru a evita contaminarea în acest fel.

Cu privire la contaminarea oculară, Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus.

Ce trebuie să faci la salonul de înfrumusețare ca să nu te infectezi. Medicii români și OMS atrag atenția asupra acestui detaliu

Ochelari de protecție și viziere în saloanele de înfrumusețare

Și medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, recomandă ochelarii de protecție și vizierele la saloanele de înfrumusețare.

”Prin purtarea ochelarilor, profesorul Fauci atrage atenția că astfel, oamenii se protejează mai bine în ceea ce privește prezența unor posibile particule de praf încărcate cu virus care, cu ajutorul mâinii, pot ajunge foarte ușor la nas. Purtarea simultană a măștii și a ochelarilor de protecție ar putea fi benefică. Unde ar putea fi benefică purtarea ochelarilor? De exemplu: la saloanele de înfrumusețare. De altfel, am și văzut că personalul poartă și mască, dar și astfel de ochelari.

De asemenea, ochelarii ar fi necesari la personalul care lucrează la supermarket, în zona de casierie, unde este destul de greu să păstrezi o anumită distanță. Aș recomanda dubla protecție în special acolo unde, din punct de vedere profesional, nu putem păstra distanța de 1,5 – 2 metri”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ, într-o intervenție televizată.

Situația României astăzi, 3 august 2020

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2432 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 02.08.2020 (10:00) – 03.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 de decese (9 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Aregș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Dolj, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui și Ilfov.

Articolul Cum să nu te îmbolnăvești la salonul de înfrumusețare de COVID-19! Citește recomandările specialiștilor apare prima dată în BZI.ro.