Crește numărul cazurilor de COVID-19 în penitenciarele din România! Marți, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că doi angajați ai Penitenciarelor București-Jilava și Craiova au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Totodată, în cursul zilei de luni, 3 august, doi polițiști de la Penitenciarele Mărgineni şi Deva au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru COVID-19.

”Polițiștii de penitenciare nu au interacționat cu persoane private de libertate”. Crește numărul cazurilor de COVID-19 în penitenciarele din România!

Doi angajați ai Penitenciarelor București-Jilava și Craiova au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru noul coronavirus.

„Vă informăm că doi angajați ai Penitenciarelor București-Jilava și Craiova au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceștia au exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, respectiv operativ, cu purtarea echipamentului de protecție. Polițiștii de penitenciare nu au interacționat cu persoane private de libertate”, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei menționate, în cadrul Penitenciarului Craiova nu au fost identificați contacți în rândul personalului, nefiind necesare măsuri suplimentare de intervenție, iar Penitenciarul București-Jilava, a fost demarat procesul de identificare a contacților, aceștia urmând a fi scoși din serviciu și înlocuiți cu personal de rezervă.

„Administrațiile locurilor de deținere au informat Direcțiile de Sănătate Publică competente și mențin conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spațiilor, triajul epidemiologic al cadrelor și monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate. Până la acest moment, la nivel național, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate”, se mai arată în comunicatul ANP.

Peste 1.200 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. România a înregistrat 55.241 de cazuri

Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 17 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 48 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.771. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 436 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.268.899 de teste. Dintre acestea 20.581 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.033 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 7.548 la cerere.

Pe teritoriul României, 5.322 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.561 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.863 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 177 de persoane.

Articolul Crește numărul cazurilor de COVID-19 în penitenciarele din România! apare prima dată în BZI.ro.