Coronavirusul, transformat din problemă mondială în joc politic la nivel național. În contextul pandemiei de SARS-CoV-2 autoritățile din întreaga lume duc o luptă crâncenă atât cu virusul care face zilnic sute de mii de victime cât și cu criza economică provocată de acesta. În România situația stă cu totul altfel. În loc să se ducă o luptă pentru cetățeni, membrii Executivului duc un război de orgolii cu Opoziția. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, pe fondul rectificării bugetare, a lansat un mesaj direcționat spre Partidul Social Democrat.

Jocurile politice ating un alt nivel…rușinos

Fiecare român așteaptă soluții concrete de la Guvernul Orban. Totuși, cu fiecare apariție sau declarație a unui membru din Executiv, poporul asistă la un schimb de replici ieftine, transformat în această seară de Florin Cîțu într-un joc imaginar de șah. Prin rectificarea bugetară anunțată astăzi, ministrul de Finanțe consideră că a dat „șah mat” social democraților. Pentru acesta, dar și pentru alți liberali, anihilarea Opoziției reprezintă principalul interes.

Disfuncționalitatea din Sistemul de Sănătate public sau din cel al Muncii nu reprezintă un punct de interes pentru acesta. În această perioadă românii se tem de coronavirus și se miră de aparițiile publice ale guvernanților.

„Socialiștii sunt disperați. Țipă, amenință, se vaită.

De ce?

Pentru că am arătat că deși suntem în perioada de criza economică am reușit să facem investiții record și să mărim pensiile mai mult decât a făcut-o PSD vreodată.

Oticat ar țipa socialiștii cifrele nu le pot schimba. PNL a crescut punctul de pensie cu 177 de lei și pensia minimă cu 96 de lei.

Provocare pentru Ciolacu și gașca lui. Găsiți o alta țară care creste pensiile și investițiile și mai ales arătați când a crescut PSD pensiile cu o suma mai mare ?

V-am dat șah mat”, se arată în mesajul ministrului de Finanțe.

Dovada blatului între Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele României, Klaus Iohannis! Cine este omul de legătură între cei doi politicieni

Marcel Ciolacu și-a îndeplinit rolul cu brio: a mimat Opoziția, dar nici nu l-a supărat pe președintele Klaus Iohannis. Mulți parlamentari sunt nemulțumiți de cum arată listele pentru alegerile locale din luna septembrie și astfel au amenințat că nu vor mai vota moțiunea de cenzură. În aceste condiții, sunt foarte mari șanse ca moțiunea să pice.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, dovedește cu fiecare zi care trece că rămâne o slugă credincioasă a președintelui României, Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a amenințat toată vara cu depunerea unei moțiuni de cenzură care va duce automat la căderea Guvernului! Numai că demersul său a fost întârziat în mod voit cel puțin două luni, până în apropierea alegerilor, ca să nu creeze probleme actualului Guvern, condus de premierul Ludovic Orban. De exemplu, chiar dacă ar cădea Guvernul săptămâna viitoare, același Executiv va organiza alegerile, iar demersul lui Ciolacu este unul practic inutil. Este inutil pentru PSD, dar servește interesele „Sistemului” și ale președintelui Klaus Iohannis.

PSD se îndreaptă spre un scor rușinos la alegerile locale! Klaus Iohannis a ordonat, Marcel Ciolacu a executat

Privind listele de candidaturi la alegerile locale din data de 20 septembrie, putem observa că PSD se îndreaptă spre un scor rușinos la scrutinul următor! De exemplu, la Iași, pe lista pentru Consiliul Local sau Consiliul Județean, au fost cocoțate persoane care nu au nicio legătură cu politica, ci servesc interesele personale ale președintelui Maricel Popa și ale candidatului la Primărie, Camelia Gavrilă.
La fel ca la Iași se întâmplă în toată țara și astfel au apărut în organizațiile PSD foarte multe nemulțumiri. Click aici pentru a citi integral articolul.

Articolul Coronavirusul, transformat din problemă mondială în joc politic la nivel național. Florin Cîțu: „V-am dat șah mat” apare prima dată în BZI.ro.