Un copil a fost rănit grav, în urmă cu puțin timp, după ce a explodat un cartuș.

Descinderi în această dimineaţă la Iaşi. Au fost vizați suspecţii de trafic de persoane

Descinderi în această dimineaţă la Iaşi. Mascaţii au intrat în mai multe locaţii. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că ar fi vorba despre o grupare care se ocupă de traficul de persoane. Procurorii DIICOT coordonează ancheta.

În această dimineaţă, la Iaşi au avut loc 4 percheziţii domiciliare. Conform comunicatului emis de procurorii DIICOT, se pare că vizaţi în cele patru percheziţii au fost câteva persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane sau complicitate la trafic de persoane:

” La data de 25.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.”

Suspecţii recrutau fetele prin metoda cunoscută ”loverboy”

Conform comunicatului DIICOT, se pare că suspecţii ar fi recrutat mai multe persoane prin cunoscută metodă loverboy. Sub pretextul că le găsea loc de muncă, tinerele recrutate erau ulterior transportate în Londra şi obligate, prin ameninţări dar şi agresiuni să se prostitueze:

” În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda loverboy sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe persoane vătămate, pe care le-au transportat în capitala Marii Britanii, unde au fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, au fost obligate la practicarea prostituţiei.”

Traficanţii îşi cumpărau autoturisme de lux din banii obţinuţi de pe urma fetelor

Traficanţii de carne vie obişnuiau să îşi cumpere bolizi de lux sau locuinţe din banii câştigaţi de persoanele traficate. Aceştia îşi însuşeau în totalitate profitul obţinut ilicit. Totuşi, în urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe sume de bani, telefoane mobile dar şi inscrirusi cu valoare probatorie. După percheziţii, la sediul DIICOT Iaşi au fost aduşi pentru audieri mai multe persoane, se arată în comunicat:

” Sumele de bani câştigate de către victime erau însuşite în totalitate de către traficanţi și investite în locuințe și autoturisme de lux.
În urma acțiunii, au fost ridicate mai multe sume de bani, un autoturism, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” se arată în comunicat.

Articolul Copil rănit grav la Hadâmbu după ce a explodat un cartuș apare prima dată în BZI.ro.