Grupul UTI a aniversat pe 5 octombrie 30 de ani de activitate. În acești 30 de ani, UTI a demonstrat că nu este doar un brand puternic, ci și o stare de spirit, un torent de idei inovatoare, de curaj și pasiune, un izvor de talente și de calități umane, o școală de elită pentru specialiști, o sursă permanentă de produse și de soluții pentru o lume mai sigură, pentru o calitate a vieții mai bună.

UTI Facility Management a instalat în incinta Aeroportului Internațional din Iași un sistem de detecție cu raze X realizat de celebrul producător britanic Smiths Detection, compania noastră fiind partener autorizat al acestuia pentru piața românească. Prin instalarea acestui sistem antitero, principala aerogară din regiunea Moldovei respectă standardul EU/ECAC EDS 3.0, obligatoriu din septembrie 2020.

Proiectul derulat de specialiștii noștri, a cărui valoare este de aproximativ 1,2 milioane de euro, a inclus și un upgrade al sistemului de benzi bagaje, folosind o aplicație de automatizare a acestora dezvoltată de echipa UTI și adaptată incintei aeroportului. Soluția de automatizare marca UTI a fost un pionierat în domeniu și, fiind o reușită, ea este replicată în aeroporturile din Bacău, Oradea și Brașov-Ghimbav.

Sistemul de detecție a explozivilor instalat în Aeroportul din Iași este unul de ultimă generație, asigură interfața hardware și software necesară integrării în cadrul unui sistem de benzi HBS structurat pe 5 niveluri de securitate. Are o capacitate mare de procesare a bagajelor de cală și a mărfurilor aeriene. Este compus dintr-un scaner de linie cu raze X, cu energie duală și două unghiuri de vizualizare și un al doilea scanner, cu imagistică și reconstrucție tomografică computerizată, volumetrică, 3D (CT). Este proiectat pentru a fi integrat în sisteme complet automatizate de manipulare a bagajelor și a materialelor. Această soluție oferă aeroporturilor o capacitate de procesare de până la 1.800 de bagaje/oră, iar operatorilor de transport aerian de marfă posibilitatea de a examina 2.500 de colete/oră.

Sistemele de detecție a substanțelor explozive (EDS) au rolul de a descoperi și alarma personalul care asigură controlul antitero în aeroporturi despre prezența unor astfel de materiale în bagaje, indiferent de forma, poziția sau orientarea încărcăturii periculoase.

***

UTI Facility Management este unul dintre principalii furnizori de soluții complexe pentru aeroporturi din România, integrând sisteme specifice de securitate aeroportuară, sisteme de curenți slabi, HVAC, instalații sanitare, iluminat și balizaj, manipulare a bagajelor, sisteme informatice de management al resurselor și de securitate cibernetică, telecomunicații, servicii de facility management, servicii de dezinfecție, contribuind astfel la creșterea eficienței operaționale și a siguranței în aeroporturi.

Direcția Comunicare Corporatistă

UTI

Articolul COMUNICAT DE PRESĂ – UTI Facility Management a instalat în Aeroportul Internațional Iași un sistem antitero de ultimă generație apare prima dată în BZI.ro.