Ciocolata și virtuțile ei. Apreciata la nivel universal, și de toate categoriile de vârstă, ciocolata este o delicatesă pe care ne dorim foarte mult să o păstrăm în dieta noastră. Din fericire, există argumente puternice în favoarea ei care ne permit să o vedem ca pe un aliment sănătos.

Este buna pentru sănătate cu condiția, desigur, să ai un consum rezonabil. Pentru un consum benefic de ciocolată fără riscul creșterii în greutate, este recomandat să mâncați aproximativ 2 pătratee de ciocolată neagră pe zi.

Ciocolata neagră este cea mai bună!

Ciocolata, produsă din fasolea copacului de cacao, este un produs alcătuit din masă de cacao, unt de cacao și zahăr. La aceste ingrediente de bază se pot adăuga diverse substanțe care modifică gustul, dar și calitățile nutritive ale ciocolatei, cum ar fi lapte, fructe uscate, arome.

Prin urmare, trebuie să diferențiem ciocolata neagră de toate celelalte bomboane de ciocolată, deoarece este cea care poate fi consumată cu cele mai multe beneficii și cu cele mai puține inconveniente. Într-adevăr, untul de cacao nu promovează colesterolul rău și ar avea chiar un efect destul de opus.

Ciocolata neagră care nu conține alte grăsimi decât untul de cacao poate fi, prin urmare, consumată fără riscuri, ca parte a unei diete care să scadă colesterolul.

Pe de altă parte, proporția, mai mult sau mai puțin ridicată, de cacao în bara de ciocolată neagră, este un bun indicator al nivelului de zahăr al ciocolatei pe care o consumi. Astfel, o ciocolată de 55% cacao conține mai mult zahăr decât una de 70%. Prin urmare, ar trebui să țineți cont de nivelul de zahăr al ciocolatei.

Ciocolata și virtuțile ei

Prin simplul fapt că îți oferă plăcere imediată, ciocolata îți face foarte mult bine. Nu doar stimuleaza creierul prin senzația de plăcere pe care o oferă, ci conține si substanțe destul de interesante pentru sănătate: vitamine (A1, B1, C, D, E), fier și magneziu, flavonoide cu proprietăți anti-oxidante. Prin urmare, ciocolata poate fi considerată un aliat în lupta împotriva îmbătrânirii, stresului și oboselii. Scade riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. În cele din urmă, proprietățile anxiolitice ale ciocolatei au fost deja demonstrate.

Articolul Ciocolata și virtuțile ei apare prima dată în BZI.ro.