Cenzură în filiala USR Iași. Membrii noi din partid au ajuns să fie trecuți la secret de oamenii deputatului Cosette Chichirău, președintele organizației. În ultima perioadă, nimeni nu știe ce se întâmplă în organizația municipală, documentele fiind secretizate și manipulate de conducerea filialei. Scandalurile în USR Iași s-au întețit după intrarea în partid a scandalagiilor de la PNL Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat

Cenzură în filiala municipală a USR Iași. În ultima perioadă, membrii noi din partid au ajuns să fie trecuți la secret de oamenii deputatului Cosette Chichirău, președintele organizației. Toate documentele și procesele-verbale au fost secretizate de conducerea organizației municipale, fidelă deputatului Cosette Chichirău. Situația în USR Iași este pe un butoi cu pulbere. De altfel, în ultima perioadă, nimeni nu știe ce se întâmplă în organizația municipală, totul fiind ținut la secret. În plus, scandalurile în USR Iași s-au întețit după intrarea în partid a scandalagiilor de la PNL Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat.

Membru USR Iași: „Procesele-verbale ale ședințelor nu vor mai cuprinde numele noilor intrați în partid, ca să nu ajungă la public”

Totul a plecat de la intrarea în partid a rudelor lui Filip Hăvârneanu. După ce mai multe persoane din partid și-au dat demisia și au părăsit filiala, USR Iași a rămas fără oameni. În aceste condiții, Hăvârneanu le-a adus în partid pe mama și mătușa lui. Mama acestuia, Lotus Hăvârneanu, este profesoară la Colegiul „Național” Iași. Cooptarea în USR Iași a fostului liberal Marius Bodea și impunerea candidaturii acestuia la Consiliul Județean (CJ) Iași pentru alegerile locale 2020 au dus la un val de demisii. Astfel, tânărul lider al organizației municipale a umplut filiala cu familia sa. După ce acest lucru s-a aflat, a impus cenzura și a impus celor din Biroul Politic Local să nu mai facă publice numele membrilor.

„Filip Hăvârneanu a fost atât de supărat că s-a făcut public faptul că au intrat mama, Lotus Hăvârneanu, și mătușa, Sânziana Caraman, în partid, încât a schimbat legea în USR Iași. Procesele-verbale ale ședințelor nu vor mai cuprinde numele noilor intrați în partid, ca să nu ajungă la public. S-a votat în Biroul Local absurditatea asta. Practic, cei din Biroul Local au votat cu toții prostia aceasta, ori din neștiință, ori că au și ei ceva de ascuns”, a spus un membru al USR Iași.

Secrete mari în filiala USR Iași. Oamenii au plecat după cooptarea scandalagiilor din PNL

Rămași fără membri, cei aflați pe locurile eligibile la alegerile locale 2020 au ajuns să-și aducă și rudele în partid pentru a completa locurile lipsă și pentru a arăta partenerilor de la PLUS că au întâietate. Însă, pentru ca acest lucru să nu se facă public, au impus cenzura în filiala USR Iași. Totul cu largul concurs al deputatului Cosette Chichirău.

„Partidul transparenței ascunde numele noilor membri ca să nu se afle. Ce au de ascuns? Le e rușine că intră în USR, de ce să nu se afle? Au de gând să facă afaceri necurate? În acest caz, locul lor nu e la USR. Cei din Biroul Local, majoritatea foști colegi de clasă la Liceul «Național» cu Filip, unde Lotus Hăvârneanu le-a fost profesoară, au votat cu toții pentru. Dacă Hăvârneanu le spune să stea drepți, ei execută. Asta e atmosfera de incompetenți și yes-men din Biroul Local Iași. Lumea trebuie să-i știe, ei se numesc Ionuț Anastasiei, Daniel Dâscă, Felix Fiscutean, Andrei Popescu, Codrin Danilă, Liviu Rusu, Eugen Neagu și Ana Raluca Roșu. Rușine lor! Unii sunt pe lista de viitori consilieri locali sau consilieri județeni ai alianței USR- PLUS. Mai mare rușinea pentru USR”, a mai spus persoana din USR Iași.

Articolul Cenzură în filiala USR Iași. Membrii noi din partid sunt trecuți la secret de oamenii deputatului Cosette Chichirău. Organizația municipală condusă de tânărul Filip Hăvârneanu a ajuns în pragul unui război civil apare prima dată în BZI.ro.