Fostul luptător ieșean Cătălin Moroșanu, candidat PNL pentru un post de consilier judeţean la Galaţi, a declarat că modelul său politic este I.C. Brătianu.

„Mi-a plăcut foarte mult de I.C. Brătianu, nu de Ionel I.C. Brătianu, de I.C. Brătianu, primul Brătianu. Mi-a plăcut foarte mult că omul a făcut foarte multe lucruri pentru România modernă. El a fost un mic boieraş, şi-a vândut la un moment dat casa de la Florica, să facă politică şi să construiască România. A făcut foarte multe sacrificii (…). Are şi o statuie acum pe faleză în Galaţi.

E chiar o poveste impresionantă cu statuia respectivă. Gheorghe Gheorghiu-Dej în anul 1947 a dat-o jos, după aia a fost ţinută într-un grajd. Stau aşa şi dacă aş face o paralelă între I.C. Brătianu şi valorile liberale, fizic, Brătianu în 1992 a fost pus înapoi pe soclu, dar ideile liberale în judeţul Galaţi încă se află în grajdul Primăriei”, spune Cătălin Moroşanu.

Cătălin Moroșanu: Ce proiect sportiv vrea să pună în practică

Capul de listă la Consiliul Judeţean Galaţi din partea PNL susține că are un proiect sportiv, pe care vrea să-l pună în practică, dacă va ajunge consilier la Galaţi.

„Proiectul meu este unul pentru sportul de masă, pentru copiii noştri, o educaţie sportivă care trebuie implementată la nivel judeţean. E foarte important să explicăm părinţilor că fiecare copil trebuie să facă sport. Un copil care face sport de la o vârstă fragedă ştie ce înseamnă concurenţa, înfrângerea, victoria şi uite aşa reuşim să creştem o naţie puternică şi competitivă de la vârstă fragedă.

Este vorba de înfiinţarea a câte unui club sportiv şcolar în fiecare comună din judeţul Galaţi, dar fiecare comună va avea specificul ei sportiv (…). În momentul când se înfiinţează aceste cluburi sportive şcolare, vor fi finanţate de către Consiliul Judeţean, deci clar că va fi un buget anual pentru chestia asa. Sportivii care vor câştiga medalii de aur la nivel naţional vor avea şi un fel de bursă (…). Ideea mea este că vreau să investim în copii, copiii sunt cei mai importanţi”, a precizat Moroşanu.

Fostul luptător a afirmat că nu a reușit să implementeze în Iași acest proiect deoarece nu au fost alocate fondurile necesare.

„Trebuie să-mi demonstrez valoarea undeva. Am ales judeţul Galaţi. Eu am făcut performanţă pentru România, cred că am reprezentat tricolorul la cel mai înalt nivel şi consider, cu performanţa mea, cu experienţa mea, că pot veni în Galaţi să fac acelaşi lucru”, a mai spus Moroşanu.

Un adevărat vector de iamgine

Fostul luptător a recunoscut că este un vector de imagine și speră să atragă cât mai multe voturi.

„Clar că sunt şi un vector de imagine, dar eu îmi asum chestiile astea. Automat, voi încerca să atrag cât de multe voturi pot pentru organizaţia PNL Galaţi”, a menționat Cătălin Moroșanu, care a precizat că nu este interesat să candideze şi la alegerile parlamentare din acest an.

Sportivul în vârstă de 36 de ani, s-a născut la Cotnari (Iaşi), a absolvit Facultatea de Drept şi este membru PNL din 2012, aflându-se la al doilea mandat de consilier judeţean din partea PNL Iaşi. De asemenea, Cătălin Moroşanu este în prezent vicepreşedinte al PNL Iaşi, prim-vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal şi secretar general regional pe NE Moldovei în cadrul Biroului Executiv al PNL.

Articolul Cătălin Moroșanu: „Mi-a plăcut foarte mult de I.C. Brătianu! A făcut foarte multe lucruri pentru România“ apare prima dată în BZI.ro.