Sezonul estival din anul acesta a fost și continuă să fie o adevărată nebunie! Deși numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu scade sub 1.000, zilnic, la mare merg zeci de mii de turiști dornici de distracție. Pentru că perioada pandemiei i-a ținut în loc pe patronii de mici afaceri sau restaurante, începutul sezonului estival i-a determinat pe aceștia să ceară mult mai mulți bani de la turiști!

Mamaia este considerată stațiunea de fițe a litoralului românesc, din cauza prețurilor enorme, dar și datorită serviciilor mai de calitate pe care le oferă.

Ei bine, și dacă tot am vorbit de prețuri, să ne îndreptăm puțin atenția către stațiunea preferată a tinerilor, Costinești. Și aici…prețurile bubuie! Cazările costă mult mai mult decât în alți ani, mâncarea s-a scumpit și ea, suvernirurile la fel, cluburile, de asemenea și până și micile gustări de pe plajă au aproape preț dublu.

Cât te costă o zi de plajă, în Costinești

Să facem un exercițiu de imaginație și un calcul simplu. Încă de dimineață, avem nevoie de cafea. În Costinești o găsim la prețuri între 5 și 25 lei, depinde de unde anume o cumpărăm sau dacă ne dorim sau nu o cafea cu arome sau frappe. Avem nevoie de mic dejun, pe care chiar și la „împinge tava” nu-l putem găsi sub 20 de lei.

Pe plajă, un suc costă între 7 și 10 lei, o înghețată are cam același preț, unde mai punem la socoleală prânzul și cina, care pot costa, pentru o singură persoană, chiar și 150 de lei.

A, da! Era să uităm. Prețul unui șezlong variază: pe săptămână, acesta costă între 35-45 de lei, iar în weekend, prețul acestuia poate ajunge chiar și la 60 lei, în funcție de plaja aleasă. În total, pentru o zi de plajă în Costinești scoatem din buzunar între 300-400 de leii, asta dacă ne dorim să avem 3 mese pe zi, dar și să ne delectăm cu diverse gustări.

Articolul Cât te costă o zi de plajă, în Costinești. Cu suma asta ai putea lejer să te distrezi în stațiuni de lux din străinătate apare prima dată în BZI.ro.