Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe pagina sa de Facebook despre persoanele decedate în luna august. Călin Popescu Tăriceanu atrage atenția cu privire la numărul persoanelor decedate în luna august, în comparație cu aceeași lună a anului trecut.

„În mulțimea de știri îngrijorătoare legate de COVID-19 sau cele legate de scandalurile cu diplome false ale oamenilor lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată o informație care ar trebui să ne alarmeze. Institutul Național de Statistică spune că în luna august 2020 au decedat cu 3.270 mai mulți români decât în aceeași lună a anului 2019! Din acest număr, cam 1.200 a fost numărul celor declarați decedați din cauza de COVID-19“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Peste 2.000 de români, victimele spitalelor închise“

Liderul ALDE susține că peste 2.000 de români, care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019, sunt, probabil, victimele spitalelor închise.

„Cei peste 2.000 de români care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019 sunt, probabil, victimele spitalelor închise. Sunt bolnavii cronici care nu au mai avut acces la îngrijire medicală. Sunt o parte din cei 3 milioane de bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a deteriorat cu fiecare zi și care au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul!“, spune Călin Popescu Tăriceanu.

„Am cerut încă de acum câteva luni deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID!“

Șeful ALDE spune că a cerut de mai mult timp deschiderea spitalelor pentru bolnavii non-COVID.

„Am cerut încă de acum câteva luni deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID! Această solicitare este valabilă și astăzi, pentru că în continuare sunt zeci de spitale care stau goale, în vreme ce milioane de pacienți așteaptă la rând pentru un tratament timp de zile sau săptămâni!“, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

„Guvernul Orban să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră!“

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră.

„Dacă nu sunt capabili să asigure tratamentul tuturor celor care au nevoie de el, Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră dându-le acestora șansa ca, de aceiași bani, să se trateze în sistemul privat! Soluții sunt, trebuie doar să-ți pese de oameni!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

„Ne-au sacrificat copiii ca să poată fura alegerile!“

Într-o altă postare pe pagina sa de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban. Călin Popescu Tăriceanu spune că începerea anului şcolar a fost făcut în scop electoral.

„Începerea anului școlar pe 14 septembrie a fost făcută doar în scop electoral, doar ca Iohannis și Orban să poată spune că situația medicală este sub control, doar pentru ca alegerile locale să se poată ține pe 27 septembrie! Sper că nimeni nu mai are dubii că începerea anului școlar pe 14 septembrie a fost făcută doar în scop electoral, doar ca Iohannis și Orban să poată spune că situația medicală este sub control, doar pentru ca alegerile locale să se poată ține pe 27 septembrie! Adică ne-au sacrificat copiii ca să poată fura alegerile! Acum încep să închidă școală după școală și este clar că este doar o chestiune de timp până când totul se va închide!“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul Călin Popescu Tăriceanu, despre persoanele decedate în luna august: „ Cei care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019 sunt, probabil, victimele spitalelor închise“ apare prima dată în BZI.ro.