Un preot din Satu Mare, care a murit de Covid-19, a fost înmormântat de altă familie după o încurcătură la morga Spitalului Cărei, scrie presasm.ro. Preotul Ioan Panusciac, care slujea la o biserică din comună Doba, Satu Mare, a murit în cursul acestei săptămâni, la vârsta de 53 de ani.

El avea coronavirus și fusese internat cu pneumonie la Spitalul Cărei.

Rudele sale au mers vineri să ridice cadavrul, dar au aflat că fusese deja dat unei alte familii.

Potrivit managerului spitalului, Elisabeta Racz, eroarea a apărut după ce sistemul de refrigerare de la morgă s-a stricat, iar toate cadavrele au fost scoase până la rezolvarea problemelor. În momentul reintroducerii cadavrelor în frigider, un angajat ar fi încurcat etichetele.

În cursul zilei de joi, nepotul unei femei a mers la morga Spitalului Cărei pentru recunoașterea bunicii sale decedate și a spus că va trimite ulterior o firmă de pompe funebre să ridice cadavrul.

Cum între timp etichetele au fost inversate, firma de pompe funebre a primit cadavrul preotului, în loc de cel al femeii. Vineri dimineață, familia preotului a mers să ridice corpul neînsuflețit, dar când s-a făcut recunoașterea, rudele au văzut cadavrul femeii. Ulterior, rudele preotului au descoperit că acesta a și fost îngropat în cursul zilei de joi.

Părintele Ioan Panusciac, al doilea preot mort de COVID-19 într-o perioadă scurtă de timp

Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși. Aceștia nu au fost informați de către Direcția de Sănătate Publică că preotul fusese confirma pozitiv cu noul coronavirus. Nici măcar autoritățile locale nu au știut aceste informații pentru a putea lua măsurile necesare.

Situația este cu atât mai gravă cu cât majoritatea credincioșilor sunt persoane vârstnice, care intră în grupa de risc. Potrivit informațiilor PresaSM, doar astăzi s-a făcut o acțiune de dezinfecție în lăcașul de cult.

Spitalul Carei, unde a și murit Ioan Panusciac a fost infectat cu noul coronavirus, a precizat Direcția de Sănătate Publică Satu-Mare.

Acum câteva zile a mai murit un preot din Bucureşti. Cunoscutul preot Vasile Ailioaiei, paroh al Bisericii Podeanu, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Părintele, în vârstă de 66 de ani, se afla în spital de mai bine de două săptămâni, după ce se infectase cu SARS-CoV-2. Potrivit unor surse, preotul era strănepot al scriitorului Ion Creangă, fiind născut în Topolița, la 10 kilometri de Humulești.

Articolul Cadavrul unui preot mort de Covid-19, înmormântat de altă familie apare prima dată în BZI.ro.