Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a transmis joi, 8 septembrie 2020, faptul că s-a plasat în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană contaminată cu virusul Covid-19, relatează Reuters şi RIA Novosti.

Patriarhul Kirill s-a izolat după ce a intrat în contact cu o persoană infectată

Acesta a fost nevoit să-şi amâne o vizită la centrul monahal din Serghiev Posad, situat la aproximativ 65 de km nord-est de Moscova.

Astfel, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, în vârstă de 73 de ani, nu a putut să participe la slujbele oficiate în această perioadă la centrul monahal ‘Lavra Trinităţii lui Serghi’ din cauza restricţiilor medicale care obligă la izolare în cazul intrării în contact cu o persoană contaminată cu COVID-19.

În declaraţia în care face acest anunţ pe site-ul oficial al Bisericii Ruse, patriarhul Kirill nu menţionează vreun simptom.

Rusia a raportat joi 11.493 noi cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, o cifră apropiată de maximul său istoric de 11.656 de cazuri înregistrat în luna mai, ridicând bilanţul la 1.260.112 de infecţii cu SARS-CoV-2. Această creştere a determinat joi Kremlinul să califice situaţia drept o caută de mare îngrijorare şi să avertizeze că numărul cazurilor ar putea creşte şi mai mult dacă oamenii nu respectă măsurile de protecţie.

Patriarhul Filaret, liderul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, s-a îmbolnăvit de coronavirus!

Patriarhul Filaret, liderul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, s-a îmbolnăvit de coronavirus! La începutul anului 2020, un lider religios din Ucraina a afirmat că persoanele de același sex care se căsătoresc sunt de vină pentru pandemia cu virusul SARS-CoV-2. Conform anunțului făcut de Biserică, acesta a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

În vârstă de 91 de ani, Patriarhul Filaret, liderul Bisericii Ortodoxe Ucrainene – Patriarhia din Kiev, s-a infectat cu virusul COVID-19 și a fost internat în unitatea medicală. Într-un comunicat distribuit pe site-ul bisericii, dar și pe o pagină de socializare este confirmat acest fapt. De asemenea, potrivit declarației transmise marți, reprezentanții bisericii au afirmat că starea patriarhului este stabilă.

„Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru Preasfinția Sa Patriarhul Filaret, pentru ca Domnul Atotputernic să-l vindece pe Patriarh”, se mai spune în declarația sursei citate.

Despre pandemia care a ucis aproape 3.000 de persoane și a infectat peste 140.000 în Ucraina, Filaret a spus într-un interviu din martie la un post tv ucrainean, că ceea ce se întâmplă este „pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele oamenilor”.

„În primul rând, mă refer la căsătoria între persoane de același sex. Aceasta este cauza coronavirusului”, a spus Filaret.

Pe numele lui a fost intentat un proces în luna aprilie, deoarece declarațiile controversate au ajuns la urechile grupului ucrainean pentru drepturi LGBTQ „Insight”.

„Trebuie să le arătăm oamenilor că astfel de declarații venite din partea liderilor bisericii din Ucraina nu-și mai au locul”, a declarat atunci liderul Insight, Olena Șevcenko.

În cadrul procesului i s-a cerut patriarhului Filaret să prezinte scuze publice pentru lucrurile spuse.

Ucraina nu se numără printre cele mai gay-friendly țări ale continentului, în timp ce în Europa se prezintă o față relativ progresistă în ceea ce privește problemele LGBTQ.

Articolul Biserica Ortodoxă Rusă, lovită de Covid-19. Patriarhul Kirill s-a plasat în izolare apare prima dată în BZI.ro.