Biroul Electoral Central (BEC), care a emis o hotărâre prin care alegerile locale din acest an se pot desfășura în condiții special. Astfel, oamenii care au buletinul expirat vor putea intra la vot.

Românii cu acte de identitate expirate își vor putea exercita dreptul de vot la alegerile locale din 2020, a anunțat BEC.

În ce condiții se aplică hotărârea

Această schimbare vine pe fondul pandemiei de coronavirus și vizează alegătorii cu buletine expirate în perioada 1 martie – 27 septembrie.

Conform Hotărârii BEC nr 81 din 7 septembrie, art 3, vor putea merge la secțiile de vot și alegătorii cărora le-a expirat actul de identitate în intervalul mai sus menționat.

De asemenea, în ziua alegerilor, cetățenii trebuie să meargă la secția care corespunde listei electorale permanente sau la cea unde este arondată adresa la care au domiciliul sau reşedinţa, scrie Antena 3.

Decizia BEC vine ca urmare anunțului autorităților de a păstra valabilitatea anumitor documente pe toată perioada stării de alertă și la 90 de zile de la încetarea acesteia, conform Legii 55/2020.

Articolul Biroul Electoral Central a făcut anunţul. Românii pot vota la alegerile locale şi cu buletinul expirat apare prima dată în BZI.ro.