Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate se îmbolnăvesc în România 40.000 de oameni. Dacă se menține acest trend, în 20 de zile ajungem la aproape 1 milion de români infectați cu COVID-19.

Joi, 15 octombrie, a fosta doua zi în care s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România.

„Trendul este ascendent. Zilele următoare vom avea mai mult de 4.000, categoric. Conform socotelii profesorului Alexandru Rafila, sunt 40.000 de infectați pe zi în România. E același calcul care se face și în Spania, și în Germania și peste tot. Se face și în România.

În 10 zile dacă ținem acest trend de 4000 pe zi ajungem la 400.000 de români, în 20 de zile ajungem la aproape 1 milion. Despre ce vorbim aici? La un milion de infectări tu faci alegeri și campanie electorală în România?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea amânarea alegerilor parlamentare

Liderul social democrat este de părere că în condițiile în care numărul de infectări a atins cote foarte mari, pericolul de infectare este foarte ridicat și că ar trebui amânate alegerile parlamentare.

„Nu există un plan pentru aceste alegeri! Repet, în două săptămâni noi intrăm în campanie electorală. Trebuie să explici ce se întâmplă, dacă nu poți, și rămâi la fel de părtinitor, atunci e cazul ca liderii politici cu reprezentare în Parlament să se întâlnească, să stea de vorba cu specialiștii și specialiștii să ne spună ce este de făcut”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Premierul României atacă statul de drept!“

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că atacul premierului Ludovic Orban la adresa Curţii Constituţionale este fără precedent în România ultimilor 30 de ani și reprezintă un atac la adresa statului de drept.

Reacția liderului PSD vine după ce premierul Ludovic Orban a criticat în Curtea Constituțională s României (CCR), după decizia luată în legătură cu alegerile parlamentare. Ludovic Orban a spus că CCR trebuie „schimbată” și curățată de politruci, iar din componența ei ar trebui să facă parte tehnocrați.

„N-am întâlnit până acum, în 30 de ani de democrație, un asemenea discurs. Cred că a uitat ce funcție ocupă în statul român. E primul ministru! Pilonul principal al statului de drept este Curtea Constituțională. Premierul României atacă statul de drept. Ca premier nu ai dreptul să comentezi o decizie CCR, dacă vrei să aperi statul de drept. Să ataci Curtea Constituțională într-un stat european nu poate fi, din partea unui prim-ministru, ceva mai nedemocratic”, a menționat Marcel Ciolacu.

Valer Dorneanu: „Domnul premier are alt fel de pandemie împotriva CCR!“

Președintele CCR. Valer Dorneanu, a spus că aCCR apără statul de drept, toți judecătorii fiind „ profesioniști cu expertiză” care nu pot fi calificați drept „politruci” de către un prim ministru ce nu are calificarea necesară să se pronunțe în legătură cu activitatea Curții.

„Am impresia că domnul premier are alt fel de pandemie împotriva mea și a CCR, incită opinia publică împotriva Curții. Îl cunosc de ceva timp (pe Orban – n.red.) și am un pic de fereală să folosesc cuvântul politruc. Știu că are ar studii la TCM Brasov. Nu știu dacă are și alte studii să ne califice pe noi cum ne califică”, a declarat Valer Dorneanu.

Articolul Avertismentul sumbru al lui Marcel Ciolacu: „În 20 de zile putem ajunge la aproape un milion de infectări!“ apare prima dată în BZI.ro.