Australia a scăpat de sub control pandemia de Coronavirus, iar în aceste condiţii, ţară a declarat starea de dezastru. Interdicţiile au început de duminică, ora Australiei, şi au la baza cele mai dure astfel de măsuri de la începutul pandemiei de COVID-19 în Australia.

Australia a scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

În statul Victoria, unul dintre cele mai populate din Australia, s-a declarat stare de dezastru. În aceste condiţii, pe timp de noapte în capitala Melbourne s-a impus o interdicţie de circulaţie. Conform stării de dezastru, interdicţiile curente sunt cele mai dure măsuri luate de la începutul pandemiei de COVID-19 din Australia. Restricţiile au la baza dorinţa autorităţilor de a ţine sub control pandemia de coronavirus.

Conform datelor date publicităţii de autorităţi, în Capitala Mebourne exista o creştere are a numărului de noi cazuri de infectări cu Coronavirus. Melbourne este al doilea oraş din Australia şi deja era sub incidenţa unor restricţii de deplasare a oamenilor.

Creştere de cazuri la în Australia

Duminică, 2 august 2020, statul Victoria a raportat 671 de cazuri de infecţii şi 7 decese. Numărul este unul dintre cele mai ridicate de la începutul pandemiei. Autorităţile au luat anumite restricţii după ce au observat că din persoanele infectate o bună parte dintre ei nu ştiu de unde au contactat virusul, acest lucru însemnând că s-a ajuns la o transmitere comunitară.

”Actualele reguli au evitat alte mii şi mii de cazuri zilnice, mii de oameni spitalizaţi şi mai multe tragedii decât am văzut. Dar acestea nu au funcţionat suficient de rapid”, a declarat vicepremierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Melbourne a impus restricţii de circulaţie

Conform restricţiilor în vigoare, starea de dezastru din Australia are o serie de noi măsuri printre care şi interzicerea de circulaţie între 20.00 şi 5.00 pe străzile din Melbourne. Oamenii pot pleca din casă doar la serviciu sau pentru a avea grijă de o persoană care se afla în dificultate.

O altă prevedere a noilor restricţii este reprezentată de reducerea timpului pentru locuitorii care doresc să facă mişcare în spaţiul liber sau pentru cumpărături esenţiale. În altă ordine de idei, şcolile vor trece la învăţământul de la distanţă.

Supermarketurile vor rămâne deschise, iar restaurantele vor continua să li se permită doar livrările la domiciliu. Premierul Australiei, Scott Morrison a explicat, printr-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că regretă măsurile adoptate dar acestea sunt absolut necesare în lupta cu virusul din Wuhan.

Articolul Australia a scăpat de sub control pandemia de Coronavirus. S-a declarat stare de dezastru apare prima dată în BZI.ro.