Astăzi au fost inaugurate patru curse noi la Aeroportul Iași. În orarul de zboruri de la aerogara ieșeană au apărut noi zboruri operate de compania Wizz Air spre destinații precum Barcelona și Torino. Compania aeriană va aduce la Iași și o nouă aeronavă, care va avea baza în Capitala Moldovei. Platforma de parcare a avioanelor va fi gata în următoarele două săptămâni pentru a putea lega aerogara de hangarul Aerostar

De astăzi, 1 august 2020, au apărut curse noi la Aeroportul Iași. În orarul de zboruri de la aerogara ieșeană au apărut noi zboruri operate de compania Wizz Air. Vor fi deschise noi destinații precum Barcelona (Spania), dar și Bari, Verona și Torino (Italia). De asemenea, compania aeriană va aduce la Iași și o nouă aeronavă, care va avea baza în Capitala Moldovei. În total, Wizz Air va avea la Iași trei astfel de aeronave în baza de la Aeroportul Internațional.

Patru curse noi la Aeroportul Iași, operate de compania Wizz Air. Iată orarul noilor zboruri

Astăzi, 1 august 2020, de la ora 6:15 a decolat cursa Iași- Barcelona, cu zborul Wizz Air W63685. Cursa retur a ajuns pe Aeroportul Iași la ora 13:00. În orarul de la Aeroportul Iași, zborul spre Barcelona are o frecvență de două ori pe săptămână în zilele de marți și sâmbătă. Un zbor spre Barcelona de la Iași pentru astăzi, 1 august 2020, costă 250 lei. Pentru cursa de marți, 4 august, un pasager poate plăti doar 63 de lei pentru un bilet. Pentru aceeași zi însă, un bilet la zborul de la Aeroportul „El Prat” din Barcelona către Iași costă 311 lei. Între cursele noi la Aeroportul Iași se numără și cursa operată de Compania Wizz Air spre Bari (Italia). Acesta va fi operat cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, în zilele de miercuri și duminică. Zborul inaugural operat de compania Wizz Air va avea loc mâine, 2 august 2020, cursa W63837 fiind programată de la ora 20:50. Prețul unui bilet pe ruta Iași- Bari pentru un zbor operat de Wizz Air în data de 2 august 2020 costă 119 lei. Pentru zborul Iași- Bari, din data de 5 august 2020, un bilet costă 47 lei.

Curse inaugurale spre Torino și Verona de la Aeroportul Iași începând de săptămâna viitoare

Zborul Iași- Torino se înscrie în lista noilor curse de la Aeroportul Iași, compania Wizz Air urmând a opera acest zbor cu o frecvență de două ori pe săptămână în zilele de luni și miercuri. Cursa inaugurală va avea loc pe 3 august 2020, de la ora 6:15. Prețul unui bilet de la Iași la Torino pentru zborul din 3 august poate pleca de la 119 lei. Pentru zborul din data de 5 august pe ruta Iași- Torino, prețul unui bilet poate pleca de la 79 lei. Cursa Iași- Verona va fi disponibilă din 31 august 2020. Pentru o călătorie de la Iași la Verona, un pasager va trebui să plătească un bilet de la 71 lei. Pentru un zbor de vineri, 4 septembrie, prețul unui bilet pleacă de la 79 lei.

Platforma de parcare de la Aeroportul Iași va fi gata până la mijlocul lunii august 2020

Pe lângă anunțul privind mai multe curse noi la Aeroportul Iași, conducerea aerogării a arătat că și platforma de parcare a avioanelor va fi gata în următoarele două săptămâni. O primă secțiune din proiectul de 50 milioane de lei va fi finalizată până pe 15 august. Proiectul a trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași pentru a putea fi demarat de firma austriacă Strabag AG.

„Suntem pe ultima sută de metri pentru a crea accesul către hangarul Aerostar. Prima etapă de turnare a betonului va dura două zile începând din această noapte (ieri, 31 august 2020). Lucrarea se va face în două etape a câte 2 zile. Suntem în termen, astfel încât data de intrare în hangar să fie 15 august”, a spus Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Articolul Astăzi au fost inaugurate noile curse de pe Aeroportul Internațional Iași apare prima dată în BZI.ro.