Aplicația mobilă pentru transportul public introdusă de CTP Iași are o nouă limită de utilizatori după ce a atins în doar trei zile primul eșantion stabilit. La data lansării aplicației Tranzy a fost fixat un număr limită de o mie de utilizatori pentru Android, cifră care a fost atinsă într-un timp foarte scurt

Aplicația Tranzy, pusă la dispoziție de CTP Iași pentru transportul public, a atins limita de 1.000 de utilizatori de Android într-un timp foarte scurt. Aplicația pentru mobil a intrat în faza de testare pentru început cu o limită de număr de 1.000 utilizatori pentru iOS și 1.000 pentru Android. Aceasta a atins vineri, 21 august, limita de 1.000 de utilizatori pentru Android, ceea ce a determinat stabilirea unui alt număr limită de 2.000 de astfel de utilizatori.

„Aplicația este în testare beta (premergătoare lansării), iar limita a fost de 1.000 de utilizatori pentru Android și 1.000 pentru iOS. Este un standard pentru toate aplicațiile, însă poți mări numărul utilizatorilor care să intre în beta testing. Pentru că s-a ajuns la limita propusă de 1.000 de utilizatori pe Android foarte repede, am decis să o mărim la 2.000”, au declarat reprezentanții companiei Wink Public Multimedia, inițiatorii aplicației.

Ieșenii care călătoresc cu mijloacele de transport public vor fi mai bine informați

Un alt demers realizat de Primăria Iași și CTP pentru modernizarea transportului public îl reprezintă introducerea și dezvoltarea aplicației Tranzy. Utilizatorii acestei aplicații pot vedea, în timp real, minutele de sosire a mijloacelor de transport în stație, liniile de transport disponibile și stațiile prin care acestea trec. Totodată, călătorii ieșeni vor afla rapid stațiile din proximitate și variante pentru destinația vizată, dar și devierile de traseu, intervențile sau blocajele din trafic. Toate aceste informații vor permite ieșenilor să reducă timpul de așteptare din stații și cel de căutare a celor mai apropiate stații. Sesizările utilizatorilor sunt constructive în această fază de testare a aplicației, fiind încurajați să o utilizeze cât mai mult pentru a fi îmbunătățită complet până la lansarea oficială.

Aplicația Tranzy va moderniza transportul public din Iași

Tranzy oferă rezultatele operate cu date interogate în timp real pentru utilizatorii ieșeni. Aplicația mobilă () oferă detalii actualizate despre linii, minutele de sosire a mijloacelor de transport în stație și rutele optime în funcție de punctul de plecare ales, alerte de trafic, vehicule și distanța până la destinație. Aplicația oferă harta actualizată a stațiilor de transport public din oraș, caută poziția utilizatorului pentru a găsi cea mai apropiată stație de autobuz sau tramvai și traseul optim pentru a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp. Minutele de sosire a vehiculelor în stație sunt calculate în timp real prin intermediul dispozitivelor GPS instalate în fiecare vehicul și, astfel, călătorii știu exact cât timp au de așteptat în stație.

Articolul Aplicația pentru transportul public lansată de CTP Iași a înregistrat un succes rapid! Limita pentru descărcarea aplicației Tranzy pe dispozitivele Android a fost dublată din cauza cererilor ridicate apare prima dată în BZI.ro.