Antreprenorii din Iași, care trebuie să achite obligațiile financiare privind protecția mediului, pot obține certificatul de atestare doar online, de la Administrația Fondului pentru Mediu, în contextul pandemiei de COVID-19. Certificatul în format electronic se solicită prin intermediul serviciului „Depunere declarații on-line”, pus la dispoziție pe site-ul instituției, la adresa https://online.afm.ro/

Antreprenorii din Iași pot obține doar online documentele privind protecția mediului, de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în contextul pandemiei de COVID-19. Certificatul de atestare se va emite în termen de maximum zece zile lucrătoare de la data depunerii cererii de eliberare și este valabil 30 de zile de la data emiterii. Certificatul de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu, eliberat online, va putea fi consultat pe site-ul AFM timp de 60 de zile de la data emiterii de către instituțiile abilitate, în baza unui cont de acces deschis la cerere. Documentul astfel emis este valabil fără semnătura persoanelor împuternicite ale AFM, fără ștampila instituției, potrivit legii.

Antreprenorii din Iași pot obține doar online documentele privind protecția mediului, de la AFM

Până în prezent, au solicitat eliberarea documentelor online aproximativ 130 de antreprenori din Iași care trebuie să achite obligațiile la Fondul de Mediu, altfel riscă amenzi usturătoare. În conformitate cu prevederile Art. 4, alin. (5) din Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valabilitatea certificatelor privind obligațiile la Fondul pentru mediu, eliberate de Administrația Fondului pentru Mediu potrivit Ordinului nr. 594 din 9 iunie 2006 pentru aprobarea certificatului de atestare privind obligațiile la fondul pentru mediu, cu modificările și completările ulterioare, se menține pe toata perioadă stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

Primarii din comunele Șipote, Mircești și Strunga vor investi aproape un milion de lei în sistemul de iluminat public, bani acordați de AFM

Unul dintre programele derulate de AFM, care s-a încheiat în această perioadă, este Iluminatul Public. Primarii din Iași din comunele Șipote, Mircești și Strunga vor investi aproape un milion de lei în sistemul de iluminat public. Banii au fost obținuți în cadrul Programului Iluminat Public, derulat de AFM. Astfel, Primăria Șipote va moderniza iluminatul public din comună, printr-o investiție de 100.000 de lei. De asemenea, în comuna Mircești vor fi schimbate instalațiile de iluminat, cu 380.000 de lei. Cea mai mare sumă a fost accesată de Primăria Strunga, ce va investi, prin Programul Iluminat Public, 490.000 de lei. La nivelul țării au fost aprobate jumătate dintre cele 52 de cereri depuse de autoritățile locale ce s-au înscris în program.

Ieșenii vor achiziționa cu 745.500 de lei, bani de la AFM, 36 de mașini prin programele Rabla și Rabla Plus 2020

În programul Rabla au fost depuse 47 de dosare pentru 68 de autovehicule. În urma verificărilor efectuate de specialiștii AFM, au fost aprobate 17 dosare pentru 20 de autovehicule (20 de prime de casare a câte 6.500 de lei, opt ecobonusuri pentru autovehicule noi cu CO2,96g/km NEDC/GPL/GNC, în valoare de 1.000 de lei și cinci ecobonusuri pentru autovehicule hibrid, în valoare de 2.500 de lei), cu o valoare totală aprobată de 150.500 de lei. În programul Rabla Plus au fost aprobate 14 dosare pentru 16 ecotichete (dintre care cinci ecotichete în valoare de 20.000 de lei pentru achiziționarea autovehiculelor electrice hibrid și 11 ecotichete în valoare de 45.000 de lei pentru achiziționarea autovehiculelor pur electrice) cu o valoare totală aprobată de 595.000 de lei.

Articolul Antreprenorii din Iași pot obține doar online documentele privind protecția mediului, de la Administrația Fondului pentru Mediu apare prima dată în BZI.ro.