Polițiștii din Capitală au aplicat 200 de amenzi, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, în primul weekend în care terasele s-au închis la 23:00, pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Din acest total, 128 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 21 sancţiuni au fost aplicate pentru situaţii ce cad sub incidenţa legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite”, transmite Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Amenzi de până la 200.000 de lei în București: Aproape 200 d eoperatori economici au fost verificați

Poliţiştii anunță că au discutat atât cu cetăţenii, cât şi cu reprezentanţii agenţilor economici, pentru a da anumite lămuriri şi informaţii cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

Poliţiştii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, cu sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov, au efectuat verificări la peste 192 de operatori economici, precum şi în mijloacele de transport în comun.

Potrivit comunicatului, s-a urmărit respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a altor norme privind protecţia cetăţeanului.

În cele trei zile, au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarketuri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zona celor cu regim taxi.

Două cluburi din Mamaia au fost închise: Ce nereguli au fost găsite

Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat în urmă cu două săptămâni că în Mamaia inspectorii ANPC au controlat trei cluburi.

„Au fost verificate toate cluburi, trei dintre ele au primit amenzi, două oprirea temporară a activităţii. Neregulile ţin de partea de bucătărie, partea de igienă şi camere de depozitare a gheţii neigienizată, barurile erau într-o stare deplorabilă şi nu se păstra distanţa la mese. Dacă îşi pun la punct toate neregulile constatate ieri se pot redeschide. La un club a fost închisă bucătăria, iar la celălalt tot”, a declarat Valentina Veronica Mitran Piticu.

Când se închide bomba epidemilogică de la Clubul Fratelii?

La Iași, la Clubul Fratelli, unde este o bombă epidemiologică, în ciuda semnalelor de alarmă trase de mai mulți clineți, n use ia nicio măsură. La Clubul Fratelli nu se respectă distanţarea fizică impusă de autorităţile legale. Asta, deşi există o lege în acest sens, patronilor clublui pare să nu le pese. În ultimele week-end-uri, în cadrul unor petreceri din clubul Fratelli, tinerii s-au înghesuit, încălcând cu bună știință măsurile impuse prin lege și nepăsându-le de creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din România.

Într-un story postat de unul dintre clienții clubului, se poate observa cum barmanul nu are mască de protecție, iar oamenii nu respectă distanţarea fizică și nici nu paortă mască de protecție.

În ciuda atâtor semnale de alarmă trase de clienții nemulțumiți de situația creată, poliția și autoritățile statului nu intervin și tolerează ce se întâmpla in clubul Fratelli!

https://www.youtube.com/watch?v=sPWZ5-F2bp8&feature=youtu.be

Articolul Amenzi de până la 200.000 de lei în București, în primul weekend în care terasele s-au închis la 23:00. La Iași, nimeni nu vede ce se întâplă la Fratellii! – VIDEO apare prima dată în BZI.ro.