Alex Băluță (27 de ani) a semnat în urmă cu puțin timp un contract pe trei ani cu formația maghiară Akademia Puskas. Atacantul născut în Craiova a jucat ultima dată la Slovan Liberec, după ce fusese împrumutat de echipa de care aparținea, Slavia Praga. Băluță și-a exprimat în mai multe rânduri dorința de a evolua la o formație care-i va da șansa să joace.

„E foarte fericit pentru transfer, și-a dorit mult să meargă la Akademia Puskas. Au mai fost discuții și cu Legia Varșovia, dar cea mai bună ofertă a fost avansată de trupa maghiară. E exact contractul pe care și l-a dorit”, a declarat un apropiat al jucătorului.

„Îmi doresc să fiu sănătos alături de familia mea și să-mi dea Dumnezeu putere și curaj să trec peste orice. și îmi mai doresc să joc cu naționala la Campionatul European după ce ne vom califica. Ar fi visul cel mai mare pentru mine!”, spunea atacantul în urmă cu 2 luni.

Va evolua în Europa League

Alex Băluță vrea ca, prin mutarea realizată, să intre din nou în atenția staff-ului tehnic al echipei naționale. La Akademia Puskas, Băluță va fi coleg cu Nandor Tamas, român născut în Târgu Secuiesc și crescut la juniorii celor de la Csikszereda.
Akademia Puskas a terminat sezonul trecut pe locul 3, cu 54 de puncte, astfel că va evolua în preliminariile Europa League. Cealaltă reprezentantă a Ungariei în preliminariile UEL este MOL Fehervar, echipa la care evoluează Adrian Rus.
De asemenea, Rus a fost și jucătorul Akademiei Puskas. A fost împrumutat timp de un sezon la Sepsi OSK, iar din vara anului trecut a fost vândut la Fehervar pentru 400.000 de euro.

Articolul Alex Băluță a semnat cu o echipă din Ungaria! Ce formație l-a mai vrut! apare prima dată în BZI.ro.