Alertă în mediul școlar ieșean! Un profesor a fost depistat pozitiv la Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi“. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au anunțat că există un profesor a fost depistat pozitiv cu COVID-19, însă nu au oferit mai multe detalii. La Colegiul „Ghe. Asachi“ a fost demarată o acheta epidemiologică.

Alertă în mediul școlar ieșean! Un profesor a fost depistat pozitiv la Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi“

Din câte se pare, profesorul confirmat cu COVID-19 ar fi stat două ore la ședința de consiliu a Colegiului Ghe. Asachi“, la care au paticipat peste 70 de colegi.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a anunțat că nu se pune problema amânăriii deschiderii școlii și se va acționa așa cum a decis conducerea Colegiului.

Reprezenanții Direcției de Sănătate Publică Iași urmează să decidă dacă elevii de la Colegiul „Asachi” vor începe orele luni, pe 14 septembrie, sau cursurile se vor face exclusiv online.

Cazuri de infecție cu COVID-19, la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”

În luna iunie, două cazuri de infecție cu COVID-19 au fost descoperite la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași. Angajații au fost depistați pozitiv după ce au intrat în contact cu un coleg de la muncă. Directorul școlii, prof. Oana Ichim, și toate persoanele care au intrat în contact cu administratorul infectat cu COVID-19 și-au făcut teste PCR. Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași, a fost închisă. Urmează ca Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași să deruleze o anchetă epidemiologică. Evaluarea Națională 2020 este programată în perioada 15 – 18 iunie. Săptămâna aceasta, zeci de elevi de clasa a VIII-a ai Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”, din Iași, ar fi trebuit să facă pregătire pentru Evaluarea Națională 2020

Doi angajați infectați cu COVID-19, la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași! Directorul școlii, prof. Oana Ichim, și toate persoanele care au intrat în contact cu administratorul infectat cu COVID-19 și-au făcut teste PCR. Se așteaptă rezultatele testelor pentru cinci cadre didactice intrate în contact cu administratorul Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”, din Iași.

Cum s-au infectat cu COVID-19 angajații Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”

Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, din Iași, a fost închisă. Urmează ca Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași să deruleze o anchetă epidemiologică. Evaluarea Națională 2020 este programată în perioada 15 – 18 iunie.

„Sâmbătă, pe 30 mai 2020, având în vedere că administratorul avea soția infectată, am dispus ca eu și toți colegii care au intrat în contact cu persoana infectată să facem teste PCR. În urma acestora, până acum, încă o persoană a fost declarată pozitivă la infectarea cu COVID-19. În consecință, vom mai avea cinci persoane care vor face testele. Acestea au intrat în contact direct cu persoanele infectate. Și eu mi-am făcut testul. Acesta a fost negativ. Școala a fost închisă și am anunțat DSP Iași, care va decide dacă vom putea relua activitatea de pregătire a elevilor pentru Evaluarea Națională 2020. Am colaborat cu ISJ, USLIP și cu DSP Iași. Este o situație nedorită și noi sperăm că vom putea susține Evaluarea Națională în unitate, dar, repet, este o decizie pe care o poate lua doar DSP Iași”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”, Oana Mirela Ichim.

Articolul Alertă în mediul școlar ieșean! Un profesor a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi“ Iași apare prima dată în BZI.ro.