O alertă cu bombă a fost anunțată în această seară pe Aeroportul Otopeni.

Un avion Boeing 737-700 al KLM care se pregătea să decoleze sâmbătă seară de la București spre Amsterdam s-a reîntors de pe pista pe platforma aeroportului în urma unei alerte cu bombă.

Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni: Intervin trupele SRI

Toţi pasagerii au fost debarcaţi şi mutaţi în aeroport, iar echipele SRI şi Antitero verifică bagajele. De asemenea, se caută şi persoana care a sunat la 112 şi a alertat autorităţile.

„A fost o amenințare cu bomba prin 112, cum că ar exista un dispozitiv exploziv la bordul unei aeronave. Echipa Antitero a executat procedurile specifice, au fost debarcați pasagerii, debarcate bagajele și rescanate. Procedura s-a încheiat în urmă cu câteva minute, nu se confirmă. Totul va reveni la normal”, transmite SRI.

Alertă cu bombă la stația de metrou Eroilor

În luna iunie, polițiștii au fost nevoiți să evacueze populația iar circulția a fost întreruptă, circa o oră, în stația Eroilor.

Toate acestea din cauza gestului inconștient al unui bărbat în toată firea. În scurt timp, polițiștii au reușit să dea de urma lui și l-au luat pentru a fi audiat și a explica motivul pentru care a sunat la 112.

El riscă o amendă uriașă dar și un dosar penal. Stația de metrou Eroilor a fost redeschisă în jurul orei 9.20. Din informațiile furnizate de autorități, circulația s-a reluat în condiții normale.

Poliția Capitalei a transmis că astăzi, în jurul orei 08:15, un bărbat a anunțat prin apel 112, că la stația de metrou Eroilor se află un dispozitiv exploziv.

La fața locului au sosit polițiști ai Secției 17 și Brigăzii de Poliție pentru Transport Public – Serviciul Metrou, care au evacuat stația de metrou. În urma verificărilor, s-a stabilit că apelul este fals, iar bărbatul care a inițiat a fost identificat, ca o persoană de 55 de ani din județul Olt.

Ofițerii serviciului pirotehnic au căutat în subteran eventualul material explozibil anunțat. Au fost aduși și câini special antrenați pentru detectarea materialelor explozibile. Toți cei aflați în interiorul stației de mtrou au fost evacuați. Călătorii au fost îndrumați către stațiile de autobuz din zonă.

Alertă cu bombă la o bancă din Bucureşti

În luna martie, un bărbat a sunat la 112, şi a anunţat că într-o bancă din Bucureşti există o bombă. Poliţia şi echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii (SRI) au făcut verificări.

Ameninţarea s-a dovedit a fi una falsă.

„Ameninţarea nu se confirmă. Investigaţia pirotehnică s-a încheiat fără elemente de interes”, anunţă SRI.

„Astăzi (marţi – n.red.), prin apel 112, reprezentantul unei bănci a anunţat că a fost informat de un bărbat că a auzit o discuţie, în care o persoană afirma ca la sediul unităţii bancare, din Sectorul 2, este un dispozitiv exploziv”, anunţa Poliţiei Bucureşti.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie, ai Brigăzii Rutiere, precum şi din cadrul Serviciului Pirotehnic al Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind executate măsuri din competenţă.

„Personalul unităţii a fost evacuat”, anunţă poliţiştii Capitalei.

În ultima săptămână, au fost mai multe alerte cu bombă care s-au dovedit false.

Articolul Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni! apare prima dată în BZI.ro.