Adina Anghelescu a prezentat informații exclusive în cazul presupusei fraudări a alegerilor de la Sectorul 1. Potrivit jurnalistului Antena 3, ancheta ar fi trebui demarată direct de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

„Povestea nu ar fi fost încurcată dacă, așa cum era firesc, de la bun început, ancheta ar fi fost demarată direct la SIIJ, pentru că aveam în ceea ce privește frauda electorală imaginile flagrante care au apărut public în care apărea chiar președintele BEC, domnul procuror Nicolae Sprîncu. Având în vedere calitatea sa de magistrat, această anchetă trebuia demarată la SIIJ în mod direct.

Existau două dosare deschise pentru că s-au autosesizat polițiștii de la Secția 4 și Parchetul Judecătoriei Sector 1, apoi după acel prim dosar care a fost deschis la un apel 112 ce a fost efectual cu privire la frauda electorală de la Sectorul 1, s-a mai deschis și al doilea dosar de către polițiști la Secția 4 cu privire la acele filmări cu sacii.

Din informațiile pe care le am, aceste două dosare au fost declinate astăzi la Parchetul General, iar acesta le va declina mai mult ca sigur spre competența SIIJ pentru a fi alipite la dosarul în care domnul Tudorache a fost astăzi audiat în calitate de parte comunicată. Până la urmă vom avea, sunt convinsă, un singur dosar reunit la Secția de investigare a magistraților întrucât nu se poate trece de competența SIIJ-ului având în vedere implicarea acestui procuror președinte BEC”, a spus Adina Anghelescu.

Cine sunt persoanele care au pătruns în depozitul în care se aflau buletinele de vot din Sectorul 1

S-a aflat identitatea persoanelor care apar în imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din depozitul unde se aflau buletinele de vot din Sectorul 1. Trei dintre acestea fac parte din USR-PLUS. Conform surselor se pare că Diana Buzoianu (candidat USR-PLUS la Consiliul Local al Sectorului 1), Mircea Matei (reprezentant USR în Biroul Circumscripției Electorală Sector 1), Andrei Nicolaescu (candidat al USR-PLUS pentru Consiliul Local Sector 1), un membru al personalului tehnic auxiliar și procurorul Sprîncu Nicolae (Președinte Birou Circumscripție Electorală 1 sector 1) sunt cei care se aflau în înregistrările de mai jos.

Imaginile care demonstrează frauda de la Sectorul 1 al Capitalei. Mai mulți membrii USR au sustras buletine de vot și au modificat procese verbale

Imagini revoltătoare surprinse în depozitul cu buletinele de vot! Mai mulți membri USR au sustras buletine de vot și au schimbat procese verbale. Aceasta fraudare a alegerilor a fost organizată din timp și coordonată cu atenție de către Clotilde Armand. Deși situația este de-a dreptul strigătoare la cer, instituțiile statului nu au transmis niciun mesaj oficial prin care să demonstreze măsurile luate în această problemă și soluțiile care vor fi aplicate. Toată lumea parcă este într-o profundă adormire, iar Constituția, legea fundamentală statului, nu ar mai funcționa.

„În România lui 2020, condusă de Iohannis și #dreaptaunită, nu contează cine votează, ci contează cine numără. Iar când frauda electorală este evidentă, contează cine decide dacă se renumără sau nu.

La Călărași și Sectorul 5, unde dreapta unită a pierdut la mii de voturi, s-a admis renumărarea. La Sectorul 1, unde furtul a fost evident, iar diferența este de câteva sute de voturi, situația privind renumărarea rămâne în continuare incertă. În guvernarea Iohannis-Orban, totul este aruncat în haos: finanțele, sănătatea oamenilor, dreptul românilor de a alege!”, transmite PSD.

Articolul Adina Anghelescu, despre situația fraudării alegerilor de la Sectorul 1: Ancheta ar fi trebuit demarată direct la SIIJ apare prima dată în BZI.ro.