Alimente care nu se consuma crude! Mâncarea crudă este foarte apreciată, dar ar trebui consumată înțelept. Există alimente care nu trebuie mâncate niciodată crude. Dar, în afară de carnea crudă și peștele crud, există multe alte lucruri care sunt destul de periculoase dacă sunt mâncate fără a le găti mai întâi. Iată o listă cu cele mai notabile alimente crude de evitat, în special din secțiunea fructe și legume, pentru a nu ne afecta sănătatea și digestia!

Cartofi

Este o mâncare delicioasă. Cu toate acestea, consumul acestor amidonuri crude ar duce la riscuri digestive. În primul rând, este posibil să aveți balonare, dar și vărsături. Deci trebuie să fii foarte atenti. Pentru binele sistemului digestiv, evitați și consumul lor încolțiti sau cu pete verzi! Aceasta înseamnă că au dezvoltat solanină, o substanță toxică care nu se va impaca cu intestinele tale.

Faina

Eșecul de a găti făina poate produce bacterii patogene. Prin urmare, este absolut necesar să o gătiți, înainte de a i mânca.

Fasole galbenă, verde și roșie

Boabele verzi și galbene sunt periculoase dacă nu sunt mâncate gătite. Trebuie să le gătiți, altfel puteți face intoxicații alimentare. Acest lucru se datorează faptului că conțin frazolină, o toxină care apare în mod natural. Boabele roșii mâncate crude sunt, de asemenea, periculoase, deoarece conțin lectină, care este otrăvitoare dacă nu este gătită.

Alimente care nu se consuma crude! Vinete

Vinetele nu pot fi consumate crude, deoarece conțin solamină ca si cartofii. Prin urmare, este foarte important să le gătiți înainte de a le mânca.

Carnati de hot dog

Multe persoane ii mănâncă cruzi, dar poate avea consecințe grave. Într-adevăr, pot conține bacterii sau toxine, cum ar fi listeria, care este eliminată numai prin gătit. Deci trebuie să fii foarte atent.

Articolul Aceste 5 alimente nu se consuma crude! apare prima dată în BZI.ro.