În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI. RO, evenimentul rutier s-a produs în localitatea ieşeană Cârniceni. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar în urma impactului unul dintre autovehicule a ieşit în afara părţii carosabile.

Incidentul rutier s-a produs pe fondul neacordării de prioritate la schimbarea direcţiei de mers. Pentru moment nu s-au înregistrat victime. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri şi un echipaj medical.

Sursă foto: Radar Iași Oficial

Dramă fără margini într-o familie din Iași! A provocat un accident rutier și și-a ucis soția, iar acum răspunde în fața legii!

Un ieșean trece printr-o a doua dramă. Bărbatul a fost implicat într-un accident rutier grav, în cadrul căruia soția lui și-a găsit sfârșitul. Pe lângă asta, acum, acesta a fost condamnat de judecători pentru ucidere din culpă

Dramă fără margini în familia unui ieșean! Nu a fost de ajuns că și-a pierdut nevasta, după ce a comis un accident rutier grav! Acum, bărbatul a fost și condamnat pentru tragedia prin care a fost nevoit să treacă.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Brașov au dispus condamnarea lui Gelu Atanasiu (67 de ani) la doi ani de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru ucidere din culpă. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Gelu Atanasiu, acuzat că a provocat un accident rutier și și-a ucis soția

Procesul ieșeanului Gelu Atanasiu a început în urmă cu câteva luni.

„Pe 17 octombrie 2016, în jurul orei 11:40, inculpatul, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Corsa, având ca pasageră pe scaunul din dreapta-față pe soția sa, M.A., pe DN 1, la kilometrul 202+150, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, pe fondul unui carosabil umed și într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în șanțul de pe partea stângă. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a soției sale, M.A., aceasta decedând, ulterior, din cauza leziunilor suferite în urma accidentului rutier”, au menționat procurorii.

Conform acestora, și ieșeanul a suferit unele leziuni după producerea impactului. În ceea ce o privește pe soția sa, medicii au concluzionat că moartea acesteia a fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, ca o consecință a unei bronhopneumonii, complicație survenită în evoluția unui traumatism vertebro-medular mielic cu fractură-luxație la nivelul C6-C7. În urma impactului, autoritățile au fost sesizate despre producerea accidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au sosit echipaje medicale și ale Poliției Rutiere. Oamenii legii au constatat că autoturismul Opel Corsa a ajuns într-un șanț de colectare a apelor pluviale, cu următoarele avarii: bară față, radiator, faruri stânga, dreapta, aripă stânga față, portieră stânga față, aripă stânga spate, prag stânga, anvelope dreapta fața și spate și urmele de rulare / derapare dinspre șosea pe acostament.

Ieșeanul a precizat că impactul s-a produs din cauza unei probleme tehnice

Fiind audiat, ieșeanul Gelu Atanasiu nu a recunoscut săvârșirea faptei, în sensul că nu a recunoscut modalitatea producerii accidentului, reținută de anchetatori. Astfel, atât cu ocazia declarației date în cursul urmării penale, cât și în cursul judecății, bărbatul a arătat că, în ziua respectivă, conducea autoturismul și rula cu viteza de 75-80 km/h, fiind însoțit de soția lui, care ocupa locul din dreapta-față.

„Vizibilitatea era bună, traficul era redus, însă carosabilul era umed după ploaie. Cunoșteam bine drumul, întrucât mă deplasam frecvent pe ruta respectivă. Într-o curbă periculoasă la stânga, autoturismul a început «să danseze», motiv pentru care mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva la roata din spate. Am pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar spatele autoturismului s-a mișcat spre dreapta.

Inițial, am reușit să redresez, însă autoturismul a început «să sară» și nu am mai reușit să controlez direcția de deplasare, motiv pentru care am intrat pe contrasens și vehiculul s-a oprit în șanțul din stânga, fiind înclinat spre stânga. După ce am coborât din autoturism, am observat că lipsește o bucată din janta roții de pe partea dreaptă, din spate, iar anvelopa era depresurizată. Motivul pentru care s-a produs accidentul constă în faptul că o bucată din jantă s-a desprins în mers, fapt ce a dus la depresurizarea anvelopei și pierderea controlului asupra direcției de mers”, a declarat ieșeanul.

Totuși, acesta a fost contrazis de expertiza tehnică efectuată în dosar. Expertul a afirmat că accidentul rutier ar fi putut fi evitat, dacă vehiculular fi avut o viteză mai mică de deplasare.

Articolul Accident rutier într-o localitate ieşeană. O maşină a ieşit în afara părţii carosabile – EXCLUSIV apare prima dată în BZI.ro.