A provocat un accident rutier, apoi a încercat să scape basma curată! Șoferul și-a continuat deplasarea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! În urma impactului, victima a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale

Un individ care a provocat un accident rutier cu victimă a încercat să scape basma curată! În urma impactului, victima a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale. Astfel, recent, un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a comis un accident rutier și a încercat să mușamalizeze totul. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Alexandru Răzvan Murgu la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Direcției de Asistență Comunitară Iași, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Direcției Exploatare Patrimoniu Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alexandru Răzvan Murgu, acuzat că a comis un accident rutier cu victimă

Procesul lui Alexandru Răzvan Murgu (27 de ani) a început pe 9 octombrie 2019.

„Pe 27 noiembrie 2015, la ora 18:15, inculpatul Alexandru Răzvan Murgu a condus autoturismul marca Audi de culoare neagră pe DE 583 – în localitatea Valea Lupului, dinspre Rond Era, către Iași. În dreptul imobilului cu nr. 22, acesta a accidentat persoana vătămată I.L., care traversa strada neregulamentar. În urma accidentului, victima a suferit leziuni corporale ce au necesitat 100 – 110 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. După producerea accidentului rutier, inculpatul a părăsit locul respectiv fără încuviințarea Poliției”, au menționat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Martorii au sunat la 112 pentru a anunța că ieșeanul a dispărut cât a putut de repede

În urma impactului, martorii au anunțat autoritățile printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean și un echipaj de Poliție Rutieră. Victima a fost preluată și transportată la spital, pentru îngrijiri medicale. Aceasta a suferit fracturi costale, fractură de umăr drept și fractură de calcaneu drept, leziuni care au necesitat 100 – 110 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, care includ și recuperarea funcțională.

„Conform procesului-verbal de cercetare la fața locului, nu au fost identificate urme de frânare și nu a fost identificat autoturismul implicat în accident și nici conducătorul acestuia”, au adăugat oamenii legii.

Aceștia au mai constatat că victima a fost călcată cu roata din față a autoturismului pe laba piciorului drept, fiind lovită și cu oglinda.

A comis un accident rutier, apoi a încercat să scape basma curată

Pe data de 16 decembrie 2015, polițiștii l-au identificat pe șofer. Dus la audieri, acesta a susținut că nu și-a dat seama că ar fi dat cu mașina peste pieton.

„Mi-a sărit în față un bărbat corpolent, îmbrăcat în haine de culoare închisă, care a traversat neregulamentar printre pilonii de la axul drumului. Am frânat imediat, am virat stânga de volan și am evitat pietonul, care și-a continuat traversarea în fugă către acostament. Un martor care era în mașină s-a uitat în oglinda retrovizoare și mi-a spus că pietonul respectiv s-a împiedicat și a căzut. Crezând că între autoturism și pietonul respectiv nu a existat niciun contact, am decis să nu opresc autoturismul și mi-am continuat deplasarea, fără a anunța Poliția despre incident”, a afirmat Alexandru Răzvan Murgu în fața anchetatorilor.

Totuși, în instanță, acesta a decis să recunoască faptul că a comis fapta.
Acum, rămâne de văzut dacă sentința va fi cotestată în acest caz, în care victima a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale pentru a se reface.

Articolul A provocat un accident rutier, apoi a încercat să scape basma curată! Ieșeanul a dispărut cât a putut de repede! Victima a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale! (Exclusiv) apare prima dată în BZI.ro.