Daca esti antreprenor, probabil stii deja ca un fiset metalic nu trebuie sa lipseasca din biroul firmei. Aceasta piesa de mobilier te ajuta sa pastrezi documentele in siguranta si sa le ordonezi intr-un mod eficient. Pentru a gasi modelul potrivit, tine cont de urmatoarele criterii!

1. Dimensiuni

Daca afacerea ta inca se afla in faza de start-up si nu detii foarte multe dosare, cumpara un dulap cu doua sau trei sertare. Acesta te va scapa de dezordine si iti va permite sa te bucuri de un mediu de lucru placut. Desi are dimensiunile reduse, dispune de suficient spatiu pentru informatiile despre angajati, rapoarte de lucru si facturi.

Firmele mari au nevoie, in schimb, de un fiset metalic incapator, pentru arhivarea si depozitarea de bibliorafturi, acte, contracte si alte documente importante. Acestea nu se verifica zilnic, insa evidenta contabila este necesara in eventualitatea unui control fiscal sau pentru a se crea strategii noi de marketing.

Masoara spatiul din incapere si asigura-te ca dimensiunile dulapului ales se potrivesc cu cele ale peretelui unde va fi amplasat. Unele modele sunt prevazute cu picioare, ceea ce le face sa fie inalte. Avantajul acestora consta in faptul ca vei putea curata spatiul din partea de jos mai usor.

2. Imbunatatiri

Un model de calitate este realizat din tabla de otel profilata si are grosimea de minimum 0,6mm. De asemenea, in acesta se afla fante de aerisire in acoperis, ceea ce permite o circulatie optima a aerului. Vopseaua este rezultata prin anaforeza si tratata cu substante care garanteaza o rezistenta indelungata.

In acelasi timp, aceasta impiedica formarea bacteriilor in spatiile supuse unui grad ridicat de umezeala. Suprafata exterioara a unui fiset metalic poate fi si termorezistenta. Aceasta caracteristica permite un nivel superior de protectie la contactul cu focul sau in cazul unui incendiu.

In general, sistemul de inchidere este cu doua chei si cu o gaura pentru lacat in maner. Totusi, unele dulapuri ofera si alte avantaje. Spre exemplu, pot fi prezente balamale interne antiefractie.

In acest caz, exista nervuri longitudinale amplasate pe laterale si pe usa, iar perimetrul frontal este rotunjit si are raza de 6mm. In unele situatii, inchiderea poate fi efectuata si in alt mod, cum ar fi prin cifru sau cu moneda.

3. Pret

Pretul unui fiset metalic poate fi influentat de brand si de beneficiile pe care acesta le ofera. Un model cu patru rafturi si care rezista la o greutate de 40 de kilograme este insa suficient in majoritatea situatiilor. Cauta un dulap care sa vina deja asamblat, deoarece acest proces necesita cunostinte.

Montajul poate fi realizat si de catre o persoana specializata in domeniu. Costurile de mentenanta vor fi reduse, deoarece metalul este un material dur si nu ai nevoie de produse speciale pentru a-l intretine. Partile deteriorate se pot vopsi si un antioxidant te va scapa de urmele de rugina.

De ce sa cumperi un fiset metalic?

Mobilierul din lemn are un aspect placut pentru orice birou si se poate achizitiona la preturi reduse. Cu toate acestea, durata sa de viata este una scurta si nu ofera acelasi nivel de protectie precum dulapurile metalice. De aceea, aceasta optiune reprezinta o investitie mai buna pe termen lung.

Articolul 3 criterii importante pentru achizitia unui fiset metalic apare prima dată în BZI.ro.