Nu mai puțin de 17 unităţi de învăţământ din București intră în scenariul roşu, a anunţat, vineri, 9 octombrie 2020, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Şcolile care au intrat în scenariul roşu au însumat cel puţin trei cazuri de coronavirus. Situaţia e evaluată în rândul elevilor, pentru că se consideră că adulţii respectă normele de protecţie, poartă mască, păstrează distanţa, iar asta înseamnă că ei nu sunt un pericol pentru copii. E vorba despre 17 şcoli care au trecut în scenariul roşu din cel galben, pentru 14 zile”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISMB.

Mai multe școli în scenariul roșu

De asemenea, alte 10 unități de învățământ din Capitală intră în scenariul roșu. Printre acestea se află liceele Spiru Haret, Cervantes și Emil Racoviță.

La nivel național, în prezent, sunt peste 380 de școli în această situație. Totodată, în a treia săptămână de școală, numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în rândul copiilor și al adolescenților a crescut cu 22% față de prima săptămână din anul școlar.

Ce școli au intrat în scenariul roșu

Numeroase școli, grădinițe și licee au intrat în scenariul roșu. Iată lista oficială a grădinițelor, școlilor și liceelor care au intrat în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că în aceste unități orele se vor desfășura online.

Unități de învățământ din Sectorul 1 care au intrat în scenariul roșu

Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, Liceul Particular „Onicescu-Mihoc”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Grigorescu”, Şcoala Primară „Teddybar”

Unități de învățământ din Sectorul 2 care au intrat în scenariul roșu

Colegiul Național „Școala Centrală”, Școala Gimnazială Specială Pentru Deficienți De Vedere, Școala Postliceală Sanitară „Fundeni”, Şcoala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare”, Școala Profesională Specială nr. 3

Unități de învățământ din Sectorul 3 care au intrat în scenariul roșu

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială „Leonardo Da Vinci”, Școala Gimnazială „Nicolae Labiș”, Școala Gimnazială nr. 80

Unități de învățământ din Sectorul 4 care au intrat în scenariul roșu

Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Şcoala Gimnazială nr. 129, Şcoala Gimnazială Specială nr. 3

Unități de învățământ din Sectorul 5 care au intrat în scenariul roșu

Colegiul Economic „Viilor”, Grădinița Electromagnetica, Grădiniţa nr. 178, Grădinița nr. 244, Grădiniţa nr. 245, Grădinița nr. 268, Şcoala Gimnazială „Luceafărul”, Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”, Şcoala Gimnazială nr. 124, Şcoala Gimnazială nr. 126, Şcoala Gimnazială nr. 143, Şcoala Gimnazială nr. 280, Şcoala Gimnazială „Petrache Poenaru”

Unități de învățământ din Sectorul 6 care au intrat în scenariul roșu

Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Marin Preda”.

„Aşteptăm să vedem cum cresc cazurile de la o zi la alta“

Întrebat dacă se aşteaptă să crească infectările cu noul coronavirus în şcoli, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a răspuns că se aşteaptă ca lumea să respecte regulile.

„Mă aştept ca lumea să respecte regulile, că dacă noi aşteptăm să vedem cum cresc cazurile de la o zi la alta, atunci chiar vor creşte. Suntem într-o creştere progresivă, este normal, asumat după o lună grea: o lună de redeschidere a restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, o lună în care ne-am întors din concedii, în care am aglomerat transportul în comun, în care a început şcoala, în care a fost campanie electorală, în care am avut alegeri locale şi atunci am văzut o creştere”, a răspuns ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Articolul 17 unităţi de învăţământ din Bucureşti, sub scenariul roşu de Covid-19 apare prima dată în BZI.ro.